Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Universitets- og høyskolesektoren har hatt for stort omfang av midlertidige ansettelser, til tross for lovens hovedregel om fast ansettelse. Arbeidet med å redusere antallet midlertidige stillinger er godt i gang ved Universitetet i Bergen og gir grunn til optimisme. Vi ser nå tegn til endring i dette bildet.
Hildegunn Grindheim - tok sin mastergrad ved GEO 15. juni 2018 med tittelen: Antropogen påvirkning og bæreevne i turistgrotter: Grønligrotta, Mo i Rana
Lars Andreé Fardal Refsland - tok sin mastergrad 15. juni 2018 med tittelen: Inversion of time-lapse seismic waveform data using integral equation methods
Anders Hågenvik - tok sin mastergrad 22. juni 2018 med tittelen: Forced Regression in Rift Shoulder Derived Deltas
Arktis krymper. Det nordlige Barentshavet skifter raskt fra arktisk til atlantisk klima, viser en ny studie. Klimaskiftet kan føre til at hele Barentshavet blir varig isfritt, året rundt, med store ringvirkninger for natur og samfunn.
Utstyrt med måleinstrument og en spesialutstyrt glider, drar Ilker Fer avgårde med det første toktet i Arven etter Nansen.