Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

I konkurranse med ni andre doktorgradsstipendiater fra Bergen, var det Josephine Salice fra Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen som stakk av med førsteplassen onsdag kveld.
Masterstudent Madelen Hegrestad er nylig ferdig med et unikt feltarbeid om bord på Statsraad Lehmkuhl. Som del av masteroppgaven forsker hun på forekomsten av mikroplast i Stillehavet.
Eviny og Universitetet i Bergen (UiB) har inngått en samarbeidsavtale om forskning på havvind. Avtalen gjelder i første omgang for ett år, men kan bli forlenget.
Today UiB's strategic area Climate and energy transition invited to a breakfast seminar on greenwashing and life-cycle assessment (LCA) and many students turned up in "Egget" to hear what Professor Grete Rusten and Postdoc Camilla Løhre had to say.
I samarbeid med Norsk Selskap for Farmakologi og Toksikologi (NSFT) arrangerer Plastnettverket konferansen "Plastic and plastic additives – impacts on human and environmental health" den 11. november i Bergen.
En ny artikkel i tidsskriftet Cell Systems viser at alle cellulære «kraftverk», som mitokondrier, plantekloroplaster og flere, har utviklet seg i henhold til et universelt sett med regler.
Onsdag 28. september diskuterte BOW regjeringens havvindsatsning med marine fagmiljøer på et arrangement i regi av Det Norske Videnskaps-Akademi. Se sendingen på YouTube.
Sars-senteret ved Universitetet i Bergen blir fra 1. januar 2023 plassert ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved universitetet.
Drivhus på taket, uteservering, zipline og utnyttelse av regnvann i Bergen er studentenes drømmescenario. Vi har kåret vinnergruppen med de beste løsningene.
Et nytt langsiktig samarbeid er etablert mellom industripartnere og universiteter i Belgia og Norge. Sentral på norsk side er BOW ved UiB.
Ein supermodell som kan varsle tørke opptil eit år på førehand, og eit overvakingssystem for vatn i atmosfæren som kan finne ut kor snø kjem frå, er vurdert av EU til å ha så stor samfunnsnytte at dei har fått særleg finansiering for å bli utvikla vidare.
Gamle trær er blant Norges eldste levende skapninger. De er også levested for mange dyr og vekster, som moser, lav, flaggermus og insekter. I årets forskningskampanje kan elevene bli bedre kjent med trær som levested.