Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Tverrfaglig samarbeid, prioritering av tid og ved å hoppe på mulighetene som har bydd seg, har professorene Martin Fernø, Jan Martin Nordbotten og Atle Rotevatn åpnet verdens øyne for porøse medier og mulighetene som ligger i karbonfangst og -lagring.
Sommerens tokt med G.O.Sars og Ægir er blitt laget en flott reportasje av i NRK
Forskere som deltok i GoNorth 2023-toktet har oppdaget et nytt hydrotermisk felt – et havbunnsområde med varmekilder – i Lenatrauet, en del av en midthavsrygg mellom Svalbard og Grønland.
Vår kloke venn og generøse veileder, professor Kristian Barstad Dysthe, døde 30. juli, nær 86 år gammel.
Fra 7. til 11. august ankom over 50 dataforskere fra hele Norge til årets en felles CEDAS- NORBIS Sommer Skole, for å diskutere datavitenskap og dens biomedisinske anvendelser. Sommerskolen besto av hovedinnlegg, teoretiske og praktiske økter om maskinlæring, statistikk og visuell datavitenskap, og mer.
Tidlig i august ble GONORTH-toktet i regi av flere norske institusjoner avsluttet. På sitt siste ROV-dykk ble et nytt hydrotermisk felt, kalt Ultima Thule, oppdaget på Lucky Ridge!
Medarbeidere ved Michael Sars-senteret fikk en eksklusiv mulighet til å besøke forskningsskipet Tara på fredag mens skonnerten lå i Bergen for å hente prøver, forsyninger og drivstoff. Etterpå besøkte Tara-forskerne senteret for omvisning i våre marine fasiliteter.
Traversing European Coastlines (TREC) er en kontinentomfattende ekspedisjon som tar for seg miljøutfordringer langs Europas kyster. På sitt nordligste stopp hadde teamet base på Espegrend marinbiologiske stasjon hvor Universitetet i Bergen var vertskap.
De nye realfagsstudentene gikk kreativt til verks da de i årets miniutgave av #Realutfordring. De fikk i oppgave å forvandle det ca 500 kvadratmeter store kantineområdet til et attraktivt sted som vil være til nytte for alle matnatstudenter.
Vi informerer med dette om at sekvenseringstjenesten er terminert inntil videre. For alternative tjenster, se den engelske siden.