Hjem
Plastnettverket
Min mastergrad

Skriver masteroppgaver om plast

I denne artikkelserien presenterer vi fire masterstudenter som har valgt å skrive masteroppgaven sin om plastproblematikken.

Studenter som skriver masteroppgave om plast.
Disse fire har valgt å skrive sin masteroppgave om plast. Øverst f.v. Emilie Hæggernes (Foto: Susanna Pakkasmaa, UiB), Lucie Geelhaar (Foto: Privat). Nederst: Eirik Kilhavn (Foto: Ole M. Kvamme, UiB) og Madelen Hegrestad (Foto: Ole M. Kvamme, UiB),
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Plast er et materiale med mange gode egenskaper, samtidig produseres det enorme mengder avfall som havner i miljøet, til skade for både fisk, dyreliv og økosystem. Det er også kjent at mikroplast havner i mennesker, ofte via middagsfatet, men hvilke konsekvenser det eventuelt har for vår helse, er for tidlig å si.

Dette er et globalt problem, der bredden av universitetet sine fagområder kan bidra med ny forskningsbasert kunnskap om alt fra helsemessige konsekvenser, forskning på holdninger og atferd, ny teknologi, og juridiske problemstillinger lokalt og globalt.

Om du er student og ønsker å skrive masteroppgave med plast som tema, har du flere muligheter på de ulike fakultetene ved UiB.

Her kan du lese om prosjektene til: 

Les mer og se aktuelle masteroppgaver om plast på Plastnettverket ved UiB sine nettsider.