Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
Nyhet

Intervju med Gro Trondalen

ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser har intervjuet professor Gro Trondalen, Norges musikkhøgskole, om sammenhengen mellom musikk og helse.

Hovedinnhold

Gro Trondalen, professor i musikkterapi ved Norges musikkhøgskole, har tidligere forsket på musikkterapi og spiseforstyrrelser. ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser har intervjuet Trondalen om sammenhengen mellom musikk og helse, hvordan musikkterapi kan virke i møte med mennesker som sliter med spiseforstyrrelser, og hvordan vi alle kan dra nytte av musikk utenfor terapirommet. ROS er en interesseorganisasjon for mennesker som på ulike måter er berørt av problematikk knyttet til mat, kropp, trening og følelser. De har også flere lavterskeltilbud i form av både chat, telefon, individuelle samtaler, kurs og grupper.

Les intervjuet på ROS sine nettsider

 

"Jeg tenker at spiseforstyrrelser handler om noe dypt menneskelig alle kan kjenne på i større eller mindre grad gjennom ulike deler av livet: sorg/glede, kontroll/gi slipp, hvem er jeg når jeg lykkes/ikke lykkes, ensomhet/fellesskap, selvfølelse/selvtillit, og store spørsmål knyttet til «jeg-i-verden" - Trondalen