Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

Konflikter i arbeidslivet løser seg ikke av seg selv.
Da Karsten Specht kom i kontakt med hjerneforskere og språkterapeuter som arbeidet med afasi-pasienter var det gjort.
Semesterstart på Det psykologiske fakultet bød på fjordcruis for norske og utenlandske studenter.
Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere. UiB hevder seg godt i konkurransen om å tiltrekke seg de beste hodene.
Nasjonalt kompetansesenter for spillforskning har på oppdrag fra Helsedirektoratet gjennomført en kartlegging av behandlingsmetoder og behandlingssteder til personer med penge- eller dataspillproblematikk innenfor spesialisthelsetjenesten i Norge.
– Det trengs et kompetanseløft for helsepersonell og andre yrkesgrupper som møter mennesker i ulike krisesituasjoner, sier Unni Heltne og May Hauken ved Senter for krisepsykologi. De har utviklet to nye deltidsstudier som skal gi økt kunnskap om feltet.
Hvert år deler Psykologiforbundet ut prisen til en person, gruppe, organisasjon eller institusjon som har utviklet, eller tatt i bruk, psykologisk kunnskap på en ny og lovende måte. Årets vinner er professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen, Ståle Einarsen. Han får prisen for sitt arbeid med forebygging og håndtering av mobbing og trakassering på arbeidsplassen.
Dette spørsmålet er stadig gjenstand for diskusjoner, ja til og med utgangspunkt for beskyldninger mellom forskere og journalister.
Eirin Kolberg er valgt som fast representant for de midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger (gruppe B) til fakultetsstyret ved Det psykologiske fakultet fra 1. august.
Årets søkertall fra Samordna opptak viser at Det psykologisk fakultet har jevnt gode søkertall. HEMIL-senteret er blant instituttene ved UiB som har som har størst økning i søkertall for 2019.
Vi ønsker å komme i kontakt med sentrale fagpersoner i Norge som jobber med språkvansker hos barn og unge til en studie der målet er å finne fram til enighet om felles terminologi og kriterier for å identifisere språkvansker.
Før påske var både Bergen Center for Brain Plasticity, Klinikk for 4-dagers behandling og deler av Senter for krisepsykologi på flyttefot
The Bergen 4-day treatment (B4DT), som er ei intensiv behandling mot angst og tvangslidingar utvikla i Bergen, vert no eksportert til Houston.
Hvordan få den gode og tydelige historien om forskningen din frem på TV og hvordan få presentert forskningsresultater på en tydelig og forståelig måte?
- Dette vil vi ha mer av! Studentene var glade for å få verktøy til å beskrive kunnskapen og ferdighetene de får med en bachelorgrad i psykologi.
Hva kan studenter fra ulike helseprofesjoner lære av å jobbe i team? I TVEPS-praksis får studenter fra ulike profesjoner utrede pasienter sammen.
Har ansattes egenskaper har noe å si for hvordan de mestrer en fraværende og utydelig sjef? Les intervjuet med stipendiat Kari Wik Ågotnes i Psykologisk.no
Nesten halvparten av professorene ved Det psykologiske fakultet er kvinner. Dekan Bente Wold svarer på hvorfor og forteller om veien frem.