Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

– Jeg ønsker å lede slik at jeg klarer å spore til engasjement og motivasjon, sier Borge. Han kommer fra stillingen som assisterende direktør ved fakultetet, og har fungert i direktørstillingen siden februar i år.
Vil du lære om forskning på en ny måte? Nå tilbyr Det psykologiske fakultet et nytt og helt unikt emne på 5 studiepoeng, kalt PSYK122 Praktisk forskningsmetode, med oppstart høsten 2022. Det er et av de eneste åpne emnene ved UiB som kombinerer det å være forsøksperson med teoretisk forståelse for tematikken.
I en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen ble i dag de åtte nye æresdoktorene ved UiB hedret. De fikk utnevnelsen for sitt fremragende arbeid for vitenskapen.
Kan riktig administrert lyseksponering redusere den subjektive følelsen av søvnighet og gi bedre årvåkenhet ved nattarbeid? Det ønsket Erlend Sunde ved Forskningssenter for søvn, arbeid og helse (UiB) å finne ut av i sitt doktorgradsarbeid.
Kiri Elida Paulsen Brevik og Simon Hole skal lære om bærekraft og hvor viktig havet er for framtiden. Jarle Eid er en av underviserne. De neste ukene skal de seile over Stillehavet med Statsraad Lehmkuhl.
Bli med på feiringen av Holbergprisvinner Sheila Jasanoff, Nils Klim-prisvinner Elisa Uusimäki og vinnerne av Holbergprisen i skolen under Holberguken 2022, som finner sted 7.– 10. juni.
En spesialdesignet mobilapp øker motivasjon og læring viser nye studier. – Jeg er interessert i å forstå mer av hvilken rolle teknologien har for å øke motivasjon og læring hos studenter, sier UiB-forsker Lucas M. Jeno.
Senter for krisepsykologi rekrutterer studenter til studentstipend for høsten 2022. Søknadsfrist 10.mai 2022.
– Det kan til tider være krevende at forskningsbiten av jobben krever såpass mye selvledelse, mens vi i undervisning og administrasjon i større grad kan agere på det som dukker opp, sier Eilin K. Erevik.
Høsten 2021 ble vårt internasjonale semester gjennomført for andre gang. Studenter og veiledere som deltok har beskrevet erfaringene sine i en ny rapport i vår rapportserie.
Varm, positiv omsorg kan beskytte barn fra varige psykiske skader av skremmende og overveldende opplevelser.
Hva er god hjelpepraksis og hvor finner man relevante faglige ressurser i all infomasjonen rundt krisen i Ukraina? Førsteamanuensis Ragnhild Dybdahl og seniorrådgiver/PhD kandidat Unni Heltne har gjort seg noen refleksjoner og deler gode tips her.
I et nytt forskningsprosjekt skal Yael Harlap og Robert Gray fra Institutt for pedagogikk finne ut mer om hvordan pandemien har endret oppfatningen av det å undervise blant forelesere på universiteter i en rekke ulike land.
Pilotprosjekter under UiB FRAM-fanen har startet opp ved tre institutter. – Prosjektet gir oss en god ramme og et driv til å se på egen virksomhet og jobbe videre med resultatene som kom fram i UiB FRAM-undersøkelsen, sier Anlaug Lid, administrasjonssjef ved Institutt for samfunnspsykologi.
Vi gratulerer studentstipendiat Ane Martine Tømmeraas og post.doc Iren Johnsen med artikkelen "Attachment and grief in young adults after the loss of a close friend: a qualitative study" publisert i BMC Psychology
Studien har bakgrunn i prosjektet "Barnepalliasjon i primærhelsetjenesten" i Askøy kommune. Psykologistudentene Sara Ebling, Mathilde Pauline Brenne Johansen, Sina Moldestad og Susanne Nordtveit Gripsrud har sett på hvilken rolle psykologen kan spille i kommunal barnepalliasjon. Veiledere er kommunepsykolog Stig Fjellhaug på Askøy og professor May Aa. Hauken ved Universitetet i Bergen.
Vi minner om påmeldingsfrist 03. februar 2022 til spennende studentprogram ved senteret.
I en nypublisert rapport ser professor emeritus Atle Dyregrov og førsteamanuensis Pål Kristensen på hvordan gravferdspersonell har opplevd pandemiens innvirkning på ritualer ved dødsfall.