Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Semesterstart

Ferske statssjefer inntar Nygårdshøyden

Fredag 19. august var det duket for fagdag på Institutt for sammenliknende politikk, som en del av semesterstartuken.

Sampolstudenter
New students study the posters at the Department of Comparative Politics

Hovedinnhold

Ferske bachelorstudenter på sammenliknende politikk og Europastudier ble invitert til omvisning og lunsj på instituttet. Studentene fikk også servert en rekke presentasjoner. Ledelsen fortalte om Sampols historie og tradisjoner, deriblant de mange politiske plakatene som pryder veggene på huset.

Utvekslingsambassadører samt en tidligere praksisstudent var tilstede for å fortelle om sine erfaringer og muligheter en har til å benytte seg av frie studiepoeng for å se mer enn lesesaler og forelesningssaler på UiB. Studentene fikk også innblikk i noen forskningsområder på instituttet, gjennom stipendiaters presentasjon av sine prosjekt.

Nye statssjefer
Høydepunktet var kanskje når studentene ble utnevnt til statssjefer for hver sin stat. Blant statene som ble utdelt var Mikronesiaføderasjonen og Liberia. Studentene utfordres til å ta ansvar for staten sin ved å bli kjent med den, følge den politiske utviklingen, og etter hvert anvende begreper og teorier fra pensum på sin stat.

Underveis i studiene kan de risikere at foreleser eller seminarleder utfordrer de til å presentere staten sin eller diskutere den med andre studenter. Utfordringen ble tatt i mot med entusiasme, og enkelte studenter var kjappe med å søke opp informasjon om sin stat.

Studentene på Europastudier fikk utdelt europeiske stater, og ble oppfordret til å se på forholdet til EU.

Den ferske statssjefen i Hellas, Rikke Hagen Iversen, sier at landet hennes er spennende med mye som skjer. Hun forteller at det er land hun burde vite mer om, og ser på utfordringen som en god anledning til å fordype seg i staten.