Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Praksis

Hypersosialt og kunnskapsrikt miljø

Sampolstudent Kristian H. Torp går siste år på bachelorgraden og planlegger en mastergrad innenfor offentlig administrasjon og ledelse. Høsten tilbringer han i Brussel hvor han jobber som studentpraktikant ved Vest-Norges Brusselkontor.

Kristian H. Torp
Sampolstudent Kristian H. Torp syntes tanken på å bo og jobbe i Europas politiske hovedstad var veldig fristende. I høst er han i praksis ved Vest-Norges Brusselkontor.

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å søke på praksisfaget?
Jeg valgte å søke på praktikantplassen ved Vest-Norges Brusselkontor fordi det fremstod som en ypperlig mulighet til å gi en teoritung studiekompetanse et praktisk rammeverk. I tillegg er det klart at tanken på å bo og jobbe i Europas politiske hovedstad var veldig fristende.

Fortell om praksisplassen din
Jeg er praktikant hos Vest-Norges Brusselkontor, som er Vestlandets (minus Rogaland) regionskontor i Brussel. Kontoret representerer og fremmer regionens interesser overfor EU og bringer relevant informasjon og kompetanse hjem til regionen.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?
Jeg bidrar blant annet til planleggingen, gjennomføringen og evalueringen av besøk fra Norge, overvåker europeisk storpolitikk og EU-institusjonene på utkikk etter relevant nytt for regionen, skriver artikler til kontorets nyhetsbrev og representerer kontoret på diverse seminarer, møter og konferanser. 

Hvordan ser en normal arbeidsdag ut?
Få dager har vært like så langt, men en typisk arbeidsdag inkluderer hvert fall at jeg leser meg opp på aktuelle politikkområder, og forbereder besøk fra Norge. I tillegg går det med en del tid til å skrive artikler.

Hva er det mest utfordrende med å være i praksis?
Det har vært utfordrende å komme inn i rytmen på arbeidsplassen. Ting skjer i et annet tempo og det gjelder å kunne ha flere baller i luften samtidig. I tillegg er det en utfordring å skulle stå ansvarlig overfor noen andre enn meg selv.

Hva er det beste med å være i praksis?
Det er definitivt alle de spennende arbeidsoppgavene og utfordringene jeg får! Det er stor stas å være en del av et miljø og nettverk med så mange flinke og kunnskapsrike mennesker. I tillegg er Brussel hypersosialt og det finnes alltid en anledning til å møte nye mennesker og utvide nettverket sitt.

Vil du anbefale praksis til andre studenter?
Jeg vil absolutt anbefale praktikantplassen hos VNB til alle som ønsker å bake inn konkret, praktisk erfaring i graden sin! Til potensielle søkere vil jeg også  si at et semester i Brussel er akkurat like gøy som det høres ut som!