Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Utveksling

Utvekslingsdag på SV-fakultetet

Som det første av fakultetene arrangerte SV-fakultetet sin utvekslingsdag tirsdag 17. januar.

Studenter i auditoriet SV-bygget
Studenter på utvekslingsmøte
Foto/ill.:
Eva Svensson

Hovedinnhold

UiB er et internasjonalt universitet og studentene på SV-fakultetet er over snittet flinke til å bruke mulighetene til utveksling. Interessen for utvekslingsmøtet var upåklagelig, og programmet tettpakket. Vi talte mellom 60 og 70 studenter som lot seg inspirere og informere om utvekslingsmuligheter verden over.

Fokus på klima og miljø

Innlederne fokuserte på klimaendringer og miljø fra Amazonas til øystatene i Stillehavet. Først ute var samfunnsgeograf og Brasilentusiast Torkjell Leira, deretter presenterte professor Edvard Hviding vårt samarbeidsuniversitet på Fiji, University of the South Pacific (USP). Studenter med opphold på USP, University of Minnesota og Masaryk University delte sine erfaringer. Til slutt bidrog Lånekassen med nyttig informasjon om språkstipend og skolepenger.

Nå håper vi at nye studenter stiller på instituttenes egne informasjonsmøter om utveksling i studieprogrammene og tar kontakt med studieveilederne. UiB har mer enn 600 avtaler med universiteter over hele verden. På studieprogrammet ditt kan du få tilbud om spesielt tilrettelagte eller anbefalte utenlandsopphold som kan inngå i utdanningen din.

Vi hjelper dere på vei. La utvekslingsoppholdet bli regelen og ikke unntaket!

La deg inspirere

På tre av fakultetets institutt - Sammenliknende politikk, Sosiologi og Administrasjon- og organisasjonsvitenskap - er det opprettet en egen blogg, Utvekslingsbloggen. Her deler studenter som har reist på utveksling tidligere sine erfaringer. Her er det mye å bli inspirert av.

— Det som skiller seg mest fra det jeg er vant med fra UiB er kravene til deg som student. Det er flere små og store oppgaver i løpet av semesteret, og det krever at du jobber jevnt utover for å komme i mål med alt, skriver Agnethe Thun Hindbjørgmo om sitt opphold ved Masaryk-universitetet i Brno. Hun studerer sosiologi og europafag, og lærer mye av sitt opphold i den tsjekkiske byen.