Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Studier

Slutte som student ved SV-fakultetet?

Informasjon til deg som vurderer å slutte på studiet ditt ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Hovedinnhold

Er du i tvil om du skal fortsette på studiet ditt? Trenger du å diskutere alternativ og valgmuligheter for framtiden som student ved UiB og SV-fakultetet?

Å avslutte studiet er ikke det eneste alternativet du har. Det er lurt å tenke gjennom valget og se på andre muligheter før du velger å avslutte studiet:

  • Ta kontakt med oss - snakk med en studieveileder for å få gode råd!
  • Kurs og rådgivning hos Sammen – alternative veivalg, jobb, motivasjon og mål
  • Bytte til et annet studium på SV-fakultetet eller et annet fakultet 
  • Permisjon fra studiet eller deltidsstudier 

Ta kontakt med oss!

Du kan kontakte studieveileder for å diskutere gjennom de ulike valgmulighetene. Kom gjerne innom Infosenteret eller ring oss på telefon 55 58 98 50 for å booke en time.

  • Sammen Råd og Karriere kan hjelpe deg dersom du er i tvil om studiet du går på er riktig for for deg. Der kan du blant annet diskutere alternative veivalg, jobb i forhold til personlighet, motivasjon og mål. Sammen Råd og Karriere tilbyr både individuell veiledning og kurs.
  • Sammen Helse kan hjelpe deg dersom du har sykdom og psykososiale utfordringer som gjør studiene vanskelig å gjennomføre.
  • Sammen Bolig tilbyr hjelp og rådgivning dersom du har økonomiske eller praktiske problemer. 

Bytte til et annet studieprogram?

Det er ikke farlig om du føler at du har valgt feil. Du har mulighet til å søke om å bytte studieprogram. Her er det mulig å bytte studieprogram uten å søke om opptak gjennom Samordna Opptak. Flere andre fakultet tilbyr en lignende ordning.

Det er ikke mylig å bytte til alle studieprogrammene på fakultetet. Du finner en liste over studieprogram man kan søke overgang til ved å besøke siden som er lenket til over. 

Du kan sannsynligvis bruke flere av emnene du har tatt i ny utdanningsplan, enten som obligatoriske emner eller valgemner i graden. Dette tilpasses så godt som mulig.

Deltid eller permisjon fra studiet?

På bachelorstudiet og i bachelordelen av femårige studier, har du mulighet til å få opp til to semester med ubegrunnet permisjon. Dette gis uten behov for en oppgitt grunn eller dokumentasjon. Begrunnet permisjon for lengre perioder eller permisjon med dokumenterbare grunner må du søke om.

Permisjon kan passe deg som trenger et semester eller to til noe annet enn studier. I slike tilfeller trenger du ikke å avbryte studiet.

Du har også mulighet til å studere på deltid ned til 50% av et fulltidsstudium. Dette kan passe deg som en periode vil ta færre emner for å fullføre studiet. Studiet blir forlenget tilpasset andel og lengden du tar deltid. Ta kontakt med studieveileder for å justere utdanningsplanen din i forhold til dette.

Dersom du bestemmer deg for å avslutte studiet

Fyll ut nettskjema under for å melde fra om du velger å avslutte studiet ditt:

Eksamens-og vurderingsmelding blir automatisk slettet når du har avsluttet studieretten din.

Karakterutskrift vil ikke bli tilsendt automatisk etter avsluttet studie. Karakterutskfrift kan du bestille under "bestillinger" på StudentWeb eller på vitnemålsportalen. Du beholder studentkontoen/epost/Mitt UiB i to måneder etter at du har sluttet.

Merk at du må søke nytt opptak dersom du ønsker å studere igjen ved en senere anledning.