Hjem
TVEPS - Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring
Nyhet

Student-TV besøker TVEPS

– TVEPS er noe alle studenter burde få tilbud om, det er kanskje det jeg har lært mest av i løpet av mine tre år på studiet.

BSTV intervjuer TVEPS-deltaker
Bergen Student- TV intervjuer vernepleierstudent Madeleine Amsrud som var deltaker i høstens TVEPS-praksis.
Foto/ill.:
Pia Thorsen

Hovedinnhold

Denne uken møtte Bergen Student- TV representanter fra TVEPS til intervju om prosjektet. I nyhetssaken beskriver leder for TVEPS Anders Bærheim at ideen bak TVEPS «stadig flere komplekse sykdommer krever mer enn bare én profesjons diagnose og formening. Svaret, ligger i samarbeidet mellom de forskjellige profesjonene».


Madeleine Amsrud vernepleierstudent og deltaker i høstens TVEPS-praksis beskriver TVEPS som noe av det mest lærerike i studietiden og utrykker at hun håper det er noe alle studenter kan få lov til å være med på i fremtiden.


I nyhetssaken understreker administrativ koordinator for TVEPS Olin Blaalid Oldeide effekten av en «fire ganger vinn».  «Studentene får tilegnet seg verdifull erfaring ved å møte ekte pasienter. Sykehjemmene og pasientene på sin side, får sjansen til å få meninger og synspunkter fra et bredt spekter fra de forskjellige profesjonsstudentene, som til vanlig ikke er på sykehjemmene, eksempelvis ernæring-, psykologi og tannlegestudenter. Men også utdanningsinstitusjonene kan bruke dette til å forbedre utdanningen og læreplanen».


Les mer om møtet mellom TVEPS og BSTV og se nyhetssaken ved å følge lenken: http://bstv.no/13896/ville-sta-pa-egne-bein/