Hjem
Click

Institutt for økonomi

Samfunnsøkonomi dreier seg om hvordan vi som samfunn bruker ressursene våre - enten det gjelder våre naturressurser, vår samlede arbeidskraft eller det produksjonsutstyret som ligger i bedriftene.

Samfunnsøkonomer undersøker hvordan økonomien egentlig fungerer. En viktig målsetting er å finne ut om det er mulig å øke verdiskapningen og fordele resultatet på en mer rettferdig måte.

Samfunnsøkonomi handler derfor grunnleggende sett om hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted å være.

Nyhet

Aakvik fyller 50!

Professor Arild Aakvik ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen fylte 50 år tordag 15. september. Les hilsenen som stod i BT fra kolleger ved Institutt for økonomi.

sep 13

BECCLE-Seminar: Kryssubsidiering, effektiv ressursbruk og ESAs kontroll av det offentlige

BECCLE har gleden av å kunne invitere til et seminar med Malgorzata Agnieszka Cyndecka, Herdis Helle og Steinar Vagstad om kryssubsidiering, effektiv ressursbruk og ESAs kontroll av det offentlige.

Nyhet

Jubileumsseminar for Sigve Tjøtta

I anledning Sigve Tjøtta sin 60-års dag vil Institutt for økonomi markere dagen med et jubileumsseminar.

UiB Alumni

UiB Alumni er en møteplass for alumner, fagmiljøer og studenter som har tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB). Alumnusportalen er verktøyet som brukes for å formidle informasjon og kontakt.

UiB Alumni er åpent for alle som studerer, har studert eller er ansatt ved UiB.

Er du ikke medlem i UiB Alumni? Meld deg inn i dag!

Forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt ansetter rundt 60 sommerstudenter hvert år. Når du har oppnådd en bachelorgrad er det gode muligheter for at nettopp du kan få smake på arbeidslivet hos oss.
Elisabeth Åmot
Forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt