Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap
Nyhet

Mye å markere

Mange fikk velfortjent heder og ære på instituttets tradisjonsrike markeringslunsj.

Markeringslunsj 2017
Nylig utnevnt professor i historie, Svein Ivar Angell, blir overrakt en vinflaske av instituttleder Jan Heiret.
Foto/ill.:
Joakim Dahl Haaland

Hovedinnhold

Torsdagslunsjene ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap (AHKR) er en kjent og kjær tradisjon. 

Utvalgte torsdager er det nemlig mulig å få med seg et lærerikt foredrag til lunsjen. En gang hvert semester blir torsdagen holdt av til å markere. På denne lunsjen blir publiseringsresultater, runde dager og nyansatte markert. 

Høstens markeringslunsj gikk av stabelen torsdag 23. november. Først ute var anerkjennelsen av de runde dagene. Hanna Torsdotter Husabø, førstekonsulent i administrasjonen, var fylt 30 år siden sist. Geir Atle Ersland, historieprofessor, var blitt akkurat dobbelt så gammel. Ersland, ikke kjent for å ønske slik oppmersomhet rundt egen person, hadde blitt overbevist av instituttleder Jan Heiret om å delta på lunsjen:

– Det var nødvendig, for du fortjener virkelig å bli anerkjent for det fantastiske arbeidet du har lagt ned ved AHKR, sa Heiret som overrakte den nybakte 60-åringen en spesialinnkjøpt figur av en hund til pynt på kontoret hans (se bilde).

Til slutt skulle instituttets nyutnevnte professorer markeres. Siden sist var det blitt tre flere av dem, alle historikere. Heiret omtalte dem hver og en i rosende ordelag.

Om Camilla Brautaset, professor i historie:

– Engasjert på vegne av instituttet i fakultetsstyret, og kjent som en meget dyktig både forsker og underviser. Alt hun gjør er meget solid forankret, både metodisk og empirisk. 

Om Svein Atle Skålevåg, professor i historie:

– Har gått inn med liv og lyst i historiefaget, og vi var veldig glad da han takket ja til å bli fagkoordinator. Ble i fjor Brageprisnominert for sin strålende bok Utilregnelighet. En historie om rett og medisin. 

Om Svein Ivar Angell, professor i historie:

– Sentral i det nye satsningsområdet for instituttet, lektorutdanningen for historie, og har dobbel grunn til å feires. Har blitt både professor og 50 år!