Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap
Markering

AHKR takker av instituttleder Jan Heiret

Ansatte samlet seg til høstfest på Sjøfartsmuseet for å ønske nytilsatte velkommen til instituttet, for markering av runde dager, og for å takke av Jan Heiret som instituttleder.

Jan Heiret og Teemu Ryymin
Jan Heiret og Teemu Ryymin
Foto/ill.:
Julie Alver Tønsaker, UiB

Hovedinnhold

Sensommeren var på sitt fineste da om lag seksti ansatte på AHKR 8. september igjen kunne samles fysisk etter halvannet år på hjemmekontor. Denne gang på Sjøfartsmuseet. Gjensynsgleden var stor, skravlen gikk fort, og latteren satt løst i lokalet. Selv med én-meters avstand, var det tydelig at alle satt stor pris på å kunne møtes igjen, og for noen, møtes for første gang. Vi ønsket seksten nye medarbeidere et varmt velkommen, markerte runde dager, spiste tapas-tallerken og dessert, og sist, men ikke minst, takket vi av Jan Heiret, som etter to perioder og åtte år som instituttleder, nå vender nesen tilbake til forskning og undervisning i historie.

 

Jan Heiret takkes av som instituttleder etter åtte år

«Brennende engasjert, sterk stemme, faglig godt forberedt, påskrudd og tilstedeværende i diskusjoner, med evne til å la seg overbevise av motargument og skifte mening i sak og diskusjoner,» var beskrivelser som gikk igjen i talene om universitetspolitikeren og lederen Heiret. Dekan og kollega i historie, Camilla Brautaset, trakk videre frem at Heiret som diskusjonspartner og kollega var generøs og inkluderende. «Uredd, frittalende, med sine meningers mot, strategisk og politisk orientert, en som tåler motstand i diskusjoner,» var beskrivelser også fakultetsdirektør Kim Ove Hommen brukte om Heiret i sin tale. «Du lar deg begeistre, du lar deg imponere, du er faglig nysgjerrig, med sterke meninger om hva som er god forskning og undervisning, og har skarpt strategisk overblikk, og jeg tror du har hatt stor glede selv av å bli kjent med de andre fagene og staben ved instituttet,» supplerte undervisningskoordinator ved AHKR, Frode Ulvund, med.

 

Vi på AHKR takker Jan Heiret for innsatsen hans som instituttleder i åtte år!