Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Syv av ti UiB-studenter ute av Hongkong

Viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen, Oddrun Samdal, sier at syv av ti UiB-studenter nå har dratt fra Hongkong. UiB følger tett opp dem som har valgt å bli igjen.

demonstrasjoner i Hongkong
Demonstrasjonene i Hong Kong har pågått i lengre tid. Onsdag endret UD reiserådet sitt ber nå norske studenter i byen om å gjøre en forløpende vurdering av sikkerheten. Bildet er fra Lan Kwai Fong distriktet i Hong Kong i forrige uke.
Photo:
Scanpix

Main content

Universitetet i Bergen hadde 10 studenter i Hongkong i høstsemesteret 2019. To av dem skulle i utgangspunktet være der også i vårsemesteret 2020. Som følge av urolighetene som den siste tiden har preget byen, og påfølgende reiseråd fra Utenriksdepartementet, har UiB anbefalt sine studenter å reise hjem.

Fire tilbake i Norge

- Vi har tatt kontakt med alle studentene våre i Hongkong og anbefalt dem å dra hjem. Syv av studentene har allerede forlatt Hongkong, der fire har reist hjem til Norge og tre befinner seg i Asia. Ytterligere én student har planlagt retur til Norge i nærmeste fremtid, sier viserektor ved utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

Hun sier at universitetet har tett kontakt med studentene som inntil videre har valgt å bli igjen.

- Vi vil ha løpende dialog med de to studentene som fortsatt ikke har bestemt seg for hvor lenge de vil bli i Hongkong, og følger også opp de studentene som har forlatt Hongkong, men fortsatt ikke har returnert til Norge, sier hun.

Får oppholdet godkjent

Universitetet i Bergen legger til rette for at de berørte studentene kan avlegge eksamener i Norge og få utenlandsoppholdet godkjent. UiB sine partneruniversiteter i Hongkong har tilrettelagt for undervisning på nett og eksamensavvikling på nett eller på hjemmeuniversiteter.

Kaller også hjem Bolivia-studenter

UiB vurderer også sikkerhetssituasjonen i Bolivia som så usikker at de har valgt å kalle studentene som er på utveksling der hjem, skriver Khrono.

Oppfordringen kommer etter uro og demonstrasjoner i landet etter at tidligere president Evo Morales gikk av 10. november etter anklager om valgfusk.