Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Internasjonalisering

Millioner til globalt samarbeid

UiB er tildelt 4,9 millioner kroner gjennom det globale mobilitetsprogrammet Erasmus+.

Universitetsmuseet
UiB har fått en rekordhøy tildeling gjennom Erasmus+, til prosjekter i Australia, Cuba, Egypt, India, Jordan, Palestina, Russland, Tunisia, Ukraina og USA.
Photo:
Ole Marius Kvamme, UiB

Main content

- Den rekordhøye tildelingen vi nå har fått gjennom Erasmus+ er svært gledelig. Utveksling av ideer og kunnskap på tvers av landegrenser er et viktig fokusområde ved Universitetet i Bergen, og midlene vil bidra til å ytterligere styrke samarbeidet UiB har med internasjonale utdanningsinstitusjoner, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

Rekordtildeling

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (DIKU) offentliggjorde 26. mai resultatene fra søknadene til EU-programmet «Erasmus+ Global mobilitet» for perioden 2020-2023.

UiB har fått tildelt støtte til 10 landprosjekt og 104 mobilitetsprosjekt. Samlet utgjør støtten i overkant av 450.000 euro, tilnærmet 4,9 millioner kroner i dagens kurs. Det er den største bevilgningen UiB har fått til nå i dette programmet, og også mest av alle norske universiteter og høyskoler.

Internasjonal mobilitet

Gjennom programmet får norske høyere utdanningsinstitusjoner mulighet til å sende og motta studenter og ansatte på utveksling utenfor EU. Studenter kan reise på studie- og praksisutveksling, mens ansatte kan reise på undervisnings- og opplæringsutveksling.

UiB har gjennom årets tildeling i Erasmus+ fått støtte til prosjekt i Australia, Cuba, Egypt, India, Jordan, Palestina, Russland, Tunisia, Ukraina og USA.

- Ved UiB er vi svært glade og stolte over tildelingen fagmiljøene har oppnådd. Vi er et internasjonalt orientert universitet og de nye prosjektene vil styrke bredden i internasjonaliseringsarbeidet vårt, slår Oddrun Samdal fast.

- Vil koronautbruddet påvirke disse prosjektene?

- Det kan nok være reisebegrensninger for høstsemesteret som vi må ta høyde for, men for flere av miljøene ser vi at det kan være mulig å starte ut med et digitalt samarbeid, sier viserektoren.