Home
Ocean

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Marin

Store regionale ringvirkninger av marinbiologi

Fra lakselus til dyphav, fra grunnforskning til innovasjon: Den marinbiologiske virksomheten ved Universitetet i Bergen er stor, bred og verdensledende på flere fagfelt.

marinbiologi
Photo:
UiB

Main content

Forskningen mellom 2010 og 2017 er nå oppsummert i en omfattende rapport i forbindelse med Horizon2020 Research and Innovation programmet “The European Marine Biological Research Infrastructure Cluster (EMBRIC)”, der Universitetet i Bergen er en av partnerne. 

Kjernepunkter i rapporten:

  • Vestlandet spiller en viktig rolle i å skape et levende system for forskning og innovasjon innenfor det havrelaterte økosystemet - Den blå økonomien.
  • Universitetet i Bergen spiller en nøkkelrolle i systemet.
  • Marin forskning omfatter alle fakultet, men særlig Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Instituttt for biovitenskap har høyt aktivitetsnivå.
  • Universitetet i Bergen er rangert høyt innenfor det marine forskningsfeltet på de fleste internasjonale rangeringer.
  • Universitetet i Bergen er en viktig bidragsyter til kunnskap i regionen. Utdanner kandidater innen bachelor, master og Ph.d.
  • Universitetet i Bergen har mange og sterke forbindelser til privat næringsliv og offentlige institusjoner i regionen.
  • Bidrar til utforming av det sivile samfunn og forskningsbasert kunnskapsutvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Universitetet i Bergen sine marine forskere viser et betydelig engasjement innen miljø og bærekraft. Dette har blant annet ført til at UiB har blitt utpekt til knutepunkt for bærekraftsmål 14: Liv under vann, utpekt av United Nations Academic Impact (UNAI), og til knutepunkt for paraplyorganisasjonen International Association of Universities (IAU) sitt arbeid med bærekraftsmål 14. UiB har organisert dette arbeidet i det virtuelle senteret Ocean Sustainability Bergen (OSB).