Home
Centre for Crisis Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny artikkel

Ny artikkel i Nordic Journal of Nursing Research

Stipendiat Grete K. Velure, førsteamanuensis Bernd Müller og professor May Aa. Hauken har publisert en ny artikkel basert på en kvalitativ studie av effekten av hyperbar-behandling etter kreftbehandling i bekkenregionen.

Grete velure
Photo:
UiB

Main content

Strålebehandling av kreft i bekkenregionen kan forårsake alvorlige vevskader og kan føre til redusert livskvalitet hos pasienter. Hyperbar oksygenbehandling (HBOT) er en av få behandlingesalternativer. Hyperbar oksygenbehandling er et høyteknologisk behandlingsalternativ der pasientene tilbringer 90–100 minutter en gang om dagen i 6–8 uker i et trykkkammer og puster ren oksygen ved et trykk på 2 atmosfærer.

Målet med denne behandlingen er å øke vevets oksygenkonsentrasjoner og stimulere neoangogenese og cellulær regenerering, derved revitalisere og helbrede det hypoksiske vevet og lindre symptombyrden.

Til tross for informasjon før behandlingen, var informanter bekymret for HBOT, men var likevel motivert til å prøve det. En kombinasjon av relevant informasjon, klare rutiner, personsentrert pleie, kollegastøtte og begrensede bivirkninger ser ut til å være viktige faktorer for pasientenes opplevelse av sikkerhet i forbindelse med denne behandlingen. Artikkelen er publisert i Nordic Journal of Nursing Research