Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Plastforskning

Plastforskere aktuelle i ny NRK-serie

Marte Haave og Gaute Velle ved NORCE og UiB er blant forskerne som nå er aktuelle i NRK-serien Plasthavet.

Plasthavet promo

Se traileren til NRK-serien Plasthavet.
Producer:
Pandora Film

Main content

- Serien handler om bredden i plastproblematikken. Programleder Kenneth Bruvik har plukket plast lenge og har en bekymring og et engasjement for plastsaken, så det startet med en idé fra ham. Så spurte han om jeg kunne tenke meg å bidra som forskerstemmen, sier Marte Haave ved NORCE og UiB til På Høyden.

I løpet av de tre episodene i Plasthavet er seerne tett på når Bruvik drar ut til ulike problemområder sammen med forskere, for å se problemene plastforsøpling skaper for fisk, fugl, insekt og mennesker. Vi blir med på ryddeaksjon med UiB-ansatte og studenter, og vi får bli med tilbake i laboratoriet på NORCE, hvor forskerne går i dybden på problemet.

- Jeg ble faktisk rørt og skremt av noen scener i serien, selv om jeg har stått til knes i plast ute i naturen i mange år allerede. Det var noen sterke bilder, og bilder sier mer enn tusen ord, sier Haave til På Høyden.

Plasthavet er produsert for NRK av det bergensbaserte produksjonsselskapet Pandora Film.

Se Plasthavet nå på NRK sine nettsider.