Home
Study Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Jobb og samfunnsfag

Lyse jobbutsikter ved å studere samfunnsfag

Ved å studere samfunnsfag får du en utdannelse som gir deg veldig gode sjanser til å få en bra jobb. Ved Universitetet i Bergen får over 8 av 10 som studerer et samfunnsfag relevant jobb kort tid etter mastergraden.

studere samfunnsfag 8 av 10 får jobb
Ved å studere samfunnsfag får man en utdanning som kan brukes til mye forskjellig, og de fleste som studerer samfunnsfag får lett jobb. Det lønner seg også å ta en master. En rask kikk på stillingsannonser viser at det å ha en master blir et mer og mer vanlig krav i yrkeslivet. 
Photo:
Torhild Dahl, UiB

Main content

Å studere et samfunnsfag gjør deg til en anvendelig "potet" i arbeidslivet. Med noen få unntak så blir du ikke utdannet til en bestemt type jobb, men i stedet så får du en utdanning som kan brukes utrolig mange steder. 

Undersøkelsen Fra studier til jobb på vestlandet viser at over 8 av 10 (82 %) som har tatt mastergrad innen et samfunnsfag ved UiB er i relevant jobb to år etter endt utdannelse.

Lønner seg med mastergrad i et samfunnsfag

Det kan også lønne seg å ta en mastergrad. En rask kikk på stillingsannonsene viser jo at arbeidsgivere ofte spør om mastergrad, og en master i lomma åpner dører for enda flere spennende jobber. Undersøkelsen Fra studier til jobb på vestlandet viser også at de som har tatt en mastergrad er enda mer fornøyde med jobben sin enn de som avsluttet studiene etter bachelorgraden.

– Man er jo ikke låst til en bransje eller en yrkestittel, og dermed ikke så sårbar for endringer i arbeidslivet!

Kanskje betyr det ikke så mye om du studerer geografi, samfunnsøkonomi, mediefag, et av våre statsvitenskapelig fag, sosialantropologi eller sosiologi. Alle disse samfunnsvitenskapelige fagene har til felles at de undersøker hvordan samfunnet fungerer, og alle er koplet til å løse samfunnsutfordringene på ulikt vis.  

Det overordnede blikket gjør også at man er rustet for endringene som kommer til å skje i arbeidslivet i årene som kommer. Man er jo ikke låst til en bransje eller en yrkestittel, og dermed ikke så sårbar. 

Mer om å studere samfunnsfag på UiB