Home
International Centre

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utveksling

Erasmusbussen 2022

Vil du reise gratis, sosialt og grønt på utveksling? Da bør du melde deg på Erasmusbussen 2022.

Erasmusbussen
Photo:
UiB

Main content

Erasmusbussen er et tilbud til deg som skal på utveksling høsten 2022. Ansatte ved UiB som skal på reise er også velkomne til å melde seg på (se reiserute for avstigningsmuligheter).

Tilbudet er gratis og inkluderer overnatting med middag og sosiale aktiviteter. Samtidig får du anledning til å sette fokus på bærekraft og miljø, i tillegg til å bli kjent med andre studenter som skal til samme sted som deg.

Ifølge klimakalkulatoren til Fremtiden i våre hender kan du spare miljøet for 80% klimagassutslipp ved å kjøre buss fremfor fly. Det vil være påstigning i Oslo for de som ønsker slik at vi unngår unødvendige reiser for å delta.

Dersom du skal reise videre på en bærekraftig måte kan du få grønt erasmusstipend for å finansiere siste del av reisen i Europa, men du må da organisere siste del av reisen selv. Hvis du skal fly fra Oslo eller København ønsker vi deg også velkommen på Erasmusbussen dersom tidspunktet passer med din avreise. Slik kan du gjøre deler av reisen din mer klimavennlig.

Påmelding er åpen så lenge det er ledige seter.

Reiserute Erasmusbussen 2022

Før avreise

  • Sosial samling for de som ønsker i Bergen 19/20 august

Mandag 22. august

  • Avreise fra Bergen (Muséplass 1) mandag 22. august 08.00
  • Påstigning/avstigning Oslo: Oslo Bussterminal kl. 1630
  • Ankomst Fredrikstad (Scandic City Fredrikstad): ca 1830.

Tirsdag 23. august

  • Avreise Fredrikstad tirsdag 23.august 09.00
  • Stopp Gøteborg (hvis passasjerer til avstigning): Gøteborg Opera, kl. 1200
  • Stopp Lund (hvis passasjerer til avstigning): Lund Centralstasjon, Bangatan 1, kl. 1530
  • Ankomst København: København jernbanestasjon, senest kl. 1700.

Deltakere vil få mer informasjon nærmere avreise. Overnatting vil være på enkeltrom.

Utveksling og bærekraft

Studentutveksling er en ønsket aktivitet både av studenter, universiteter og myndigheter. Noen steder er det ikke mulig å reise uten fly, og derfor må flere av de som kan velge klimavennlige reisemåter.

Nylige undersøkelser (ESN survey, Green Erasmus report) viser at flertallet av utvekslingsstudenter velger fly som reisemåte. Hele 3 av 4 velger fly som transportmåte for å reise til og fra vertslandet. Hovedårsaker til å velge fly er kostnad og reisetid. Samtidig er studenter som gruppe svært opptatt av miljø og klima, noe som fører til et gap mellom holdning og handling.

For at flere skal velge miljøvennlige reisemåter i fremtiden må tilbudet bli bedre og insentivene sterkere. Det må bli enklere og billigere for studenter å reise grønt på utveksling. Med Erasmusbussen 2022 ønsker vi å vise at det er mulig å få til.

Grønn Erasmus+

Grønn omstilling er blant de overgripende prioriteringer som skal prege aktivitetene i Erasmus+ 2021-2027. 

Alle (studenter og ansatte) som reiser med Erasmus+ kan få ekstra støtte dersom man velger en bærekraftig reisemåte (tog eller buss).

Satsen er 50 EUR ekstra stipend og inntil 4 ekstra reisedager. Totalt inntil 1000 NOK. Grønn reise må dokumenteres.