Home
University Leadership

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

For hett for IT-systemene

Kjøleproblemer gjorde at de fleste av UiBs datatjenester var nede i helgen.

- I Nygårdsgaten 5 har vi tre datahaller. I den ene sviktet et av kjøleanleggene. Det gjorde at det meste av datatjenester på universitetet gikk ned, sier Thomas Evensen, avdelingsdirektør i IT-avdelingen.

På grunn av varmen måtte serverne stenges rundt klokken 18 lørdag. De var tilbake i drift klokken 19.45 søndag.

I det tidsrommet gikk det ikke an å bruke tjenester som e-post, uib.no, Mi side eller Kark, som er studentportaler som blant annet brukes til innlevering av oppgaver.

Det var ikke planlagt noen innleveringer i forbindelse med eksamen lørdag eller søndag. Studenter som berøres mandag kan ta kontakt med sine fagansvarlige.

- Det er 400 jusstudenter som skal levere oppgaver i dag. De som hadde tenkt å  jobbe i helgen, fikk jo ikke gjort det. Men nå kan de levere, sier Evensen.

Han opplyser at det har vært enkelte problemer med kjølingen den siste tiden, og mener det trengs en bedre beredskapsplan.

- Det er vanskelig å gardere seg hundre prosent mot at dette skal skje igjen. Vi trenger en beredskapsplan for strøm og kjøling. Det må vi se på sammen med eiendomsavdelingen og ledelsen.

- Kanskje greit at dette skjer i helgen?


- Nja, det er verre å få tak i eksterne leverandører i helgen. På den annen side er det jo mindre trafikk.