Home

UiB Ambassador

Main content

fine naturbilder fra utveksling

Studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet har en unik mulighet til å gjøre noe ekstra ut av utenlandsoppholdet. Å dra på utveksling er en fantastisk mulighet til å utvikle din interkulturelle forståelse og akademiske kompetanse. Gjennom ambassadørprogrammet deler du din erfaring underveis i oppholdet og etterpå i møte med andre studenter.

Hva gjør en ambassadør og hvordan blir du det? 

Som ambassadør skal du skrive et reisebrev og ha instagram take-over i en uke. Alle SV-studenter som skal på utveksling mottar en e-post om ambassadørprogrammet med lenke til påmelding. I semesteret før utreise arrangeres det samlinger for alle som skal være ambassadører i utlandet. Mer informasjon om oppgaver og diplomet du mottar for din innsats finner du i fanen "Ambassadørprogrammet". 

 

Reisebrev fra Aix-en-Provence
to utsiktsbilder

Sciences Po Aix-en-Provence

Høsten 2021 var jeg på utveksling ved Sciences Po i Aix-en-provence helt sør i Frankrike. På grunn av corona situasjonen var jeg svært usikker på hvor jeg ønsket å reise og booket derfor time hos studieveileder.

Reisebrev fra Odense
Odense

Syddansk Universitet i Odense, Danmark

Jeg reiste på utveksling fordi jeg var lei av å bare være i Norge, spesielt under korona. Jeg tenkte dermed at det var godt å komme seg litt ut av landet. Nye opplevelser og nye inntrykk var også viktige grunner til at jeg reiste.

Reisebrev fra Grenoble
Utsiktsbilde med student

Pittoreske Grenoble

Jeg skriver fra det pittoreske Grenoble i Frankrike, hvor jeg har hatt gleden av å være utvekslingsstudent ved Sciences Po. La meg fortelle dere om mine opplevelser her og hvordan det har vært å være en del av denne spennende utdanningsinstitusjonen.

Reisebrev fra St. Andrews
naturbilder

En reise gjennom det skotske høylandet

Jeg heter Aksel og er på utveksling i St Andrews. Dette er en liten universitetsby langs østkysten til Skottland kjent for å være hjemmet til over 10 000 studenter og verdens eldste golfbane! I oktober fikk jeg besøk av min gode venn og turkamerat, Anders, og jeg vil gjerne fortelle om vår reise...

Reisebrev fra Reims
Campus

Sciences Po Paris, campus Reims

Skoleåret 2021/2022 var jeg på utveksling til Frankrike, nærmere bestemt Reims, som er en by på cirka sammen størrelse som Bergen, 45 minutter med tog nord for Paris. Byen er det man kanskje kan kalle det beste fra alle verdener: i nærheten av Paris, så man kan dra dit så ofte man bare orker, men...