Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nyhet

Infomedia blant universitetets mest attraktive

Søknadstallene fra Samordna Opptak er nå klare, og mens 12 268 søkere hadde UiB som førstevalg, søkte 1349 av dem seg til Infomedias programmer.

Media City Bergen
Studiene i TV-produksjon og i journalistikk holder hus i Media City Bergen
Foto/ill.:
Simon S. Brandseth

Hovedinnhold

For Infomedia sin del betyr det at søknadstallene er omtrent som i fjor, og instituttet dermed opprettholder sin posisjon blant UiBs mest attraktive studieprogram.

Verdt å merke seg er det at Infomedia er involvert i 3 av 4 av UiBs programmer med flest søkere per studieplass:

  1. Integrert siv.ing-program i Informasjonsteknologi og økonomi (Inst. for økonomi i samarbeid med Infomedia): 9,36
  2. Bachelorprogram i TV-produksjon (Infomedia): 9,14
  3. Profesjonsstudium i Psykologi: 8,97
  4. Bachelorprogram i Journalistikk (Infomedia): 8,59

Instituttleder Leif Ove Larsen er glad for den store interessen for instituttets programmer.

- Det er en bekreftelse på at vi har attraktive og relevante studietilbud innen IKT- og mediefag, og berømmer arbeidet som er gjort med faglig fornyelse og studiekvalitet på programmene, sier han. Larsen lover studentene spennende og utfordrende studier - og en motivert stab som gleder seg til igjen å kunne ta imot studenter på campus.

Nyopprettet program slår an

Spesielt positivt er søkertallet til det nyopprettede bachelorprogrammet i kunstig intelligens. Hele 150 søkere har søkt seg til studieprogrammet med bare 30 studieplasser.

- Det er virkelig gledelig at så mange søkere ser mulighetene som kompetanse i kunstig intelligens gir, sier studieansvarlig professor Marija Slavkovik når hun blir presentert for tallene.

Dette er det eneste bachelorstudiet i kunstig intelligens i Norge, og kombinasjonen kunstig intelligens, kurs i matematikk, praktisk datamaskinprogrammering og samfunnsvitenskap skal gi studentene en bred kompetanse som er aktuell på tvers av mange sektorer.

- På lenger sikt ser vi for oss at studiet kan vokse i størrelse, men det er svært viktig for oss at studentene våre får den oppfølgingen de fortjener, forteller Slavkovik.