Avdeling for kulturhistorie

Nyhetsarkiv for Avdeling for kulturhistorie

24. oktober 2019 ble utstillingen North & South: European masterpieces reunited åpnet i Catharijneconvent-museet i Utrecht i Nederland. For første gang er unike skatter av middelalderkunst fra Norge og Catalonia bragt sammen.
Velkommen til lokallagsmøte NKF-N Hordaland organisert i samarbeid med Universitetsmuseum i Bergen
Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.
Hove-madonnaen ble laget rundt år 1250. Etter 170 år ved Universitetsmuseet skal en tro kopi leveres tilbake til kirken hvor skulpturen sto i rundt 600 år.
I januar i år ble det gjort et lite, men svært viktig bronsealderfunn i Fana ved Bergen. Funnet består av en tutulus, en smykkeplate av bronse, datert til eldre bronsealder 1500-1100 f.Kr. Det er gjort svært få metallfunn fra bronsealderen, og dette er den første tutulus funnet i Hordaland. Sannsynligvis stammer det fra en grav som gjennom tidens løp gradvis har blitt fjernet.