Matematisk institutt

Velkommen som ny student på Matematisk institutt

Lurer du på hva du kan forvente det første året som bachelorstudent? Vi har satt sammen den informasjonen du trenger for å gjøre et riktig studievalg og for å vise hva Matematisk institutt har å tilby både faglig og sosialt.

Neste
Fagdag
Antonella Zanna
Fagfag Matematisk institutt 2014
Reier Schoder
Energilagring
UiB

Kjære ny student på Matematisk institutt!

Første studieår er stort sett likt for alle studenter, uavhengig om du starter på bahelorprogrammet i Matematikk, Matematikk for industri og teknologi, Statistikk og data science eller Integrert master i aktuarfag og dataanalyse. Du får mye oppfølgning og et godt faglig grunnlag slik at du fra andre studieår kan spesialisere deg og velge fag etter interesser.

Jobbmulighetene er meget gode uansett hvilket av de fire studieprogrammene du velger. Noen konkrete eksempler finner du på instituttets og fakultetets karrieresider.

Matematisk institutt er et lite institutt, og vi er alle samlokalisert i 4. etasje Realfagbygget. Her finner du bachelorlesesalen Topolosjen, studentpuben Pi-Happy, lunsjrom og kjøkken for studenter og ansatte, noen undervisningsrom og kontorene til masterstudenter og ansatte.

Studentene på Matematisk institutt har en aktiv studentforening som heter Matematisk fagutvalg (MFU), som både står for faglige og sosiale arrangementer, og her er det mulig å engasjere seg eller bare delta på arrangementene hvis man ønsker det.
MFU driver klubben Pi-happy, som har sosiale tilstelninger nesten hver uke. De arrangerer også spillkvelder og sjakkmesterskap, og pleier å arrangere eksamensfest rett etter MAT111-eksamen på høsten og å feire Pi-dagen.

Matematisk fagutvalg har skrevet en håndbok for nye studenter, og denne inneholder mye nyttig informasjon.

Velkommen hos oss!