Hjem
Det medisinske fakultet
ALREK HELSEKLYNGE

Alrek-nøklene er overlevert

Universitetet i Bergen og Nygårdshøyden eiendom AS overtok det nye bygget til Alrek helseklynge, kun timer før studentenes storinnrykk.

Neste
Alrek helseklynge - Bygg
Nygårdshøyden eiendom AS og UiB overtok det nye Alrek-bygget fra Skanska Norge AS, mandag 10. august.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
1/7
Dag Rune Olsen åpner Alrek-overrekkelse.
UiB-rektor og leder for styringsgruppen i Alrek helseklynge, Dag Rune Olsen, åpnet seremonien i Alrek-byggets aula.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
2/7
Signering overtakelse Alrek helseklynge
Signeringen for overtakelsen skjedde digitalt, akkompagnert av administrerende direktør i Stema Eivind Thoresen Skarpaas på flygel. Konserndirektør for bygg Tor-Arne Midtskogen signerer, mens UiB-direktør Kjell Bernstrøm venter på tur.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
3/7
Musikkterapi Underholdningsinnslag
Kultruinnslag fra prosjektet Kom Nærmere, som er er et tilrettelagt tilbud for og av ungdom med tilknytning til barnevernet og/eller psykisk helsevern. Ungdommene i prosjektet skriver sine egne låter, lærer seg å spille i band, eller produserer låter på datamaskin.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
4/7
Underholdning Alrek-signering
Kulturinnslag fra prosjektet Kom Nærmere, som er er et tilrettelagt tilbud for og av ungdom med tilknytning til barnevernet og/eller psykisk helsevern. Ungdommene i prosjektet skriver sine egne låter, lærer seg å spille i band, eller produserer låter på datamaskin.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
5/7
Grunnsteinsnedleggelse Alrek helseklynge
UiB-rektor og leder for styringsgruppen i Alrek helseklynge, Dag Rune Olsen, legger ned den virkelige grunnsteinen. Statsråd Iselin Nybø la ned den virtuelle grunnsteinen i 2019.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
6/7
Alrek helseklynge - kantine
Etter nøkkelseremonien i aulaen, var det tid for lunsj i Alrek-byggets kantine.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen.
7/7
Tilbake

Hovedinnhold

UiB-direktør Kjell Bernstrøm og Tor-Arne Midtskogen, konserndirektør for bygg i Skanska Norge AS, signerte overtakelsen av det nye Alrek-bygget mandag 10. august under en seremoni i det nye byggets aula. 

– Vi er veldig stolte når vi ser hvor flott bygget har blitt. At den virkelige brukeren nå overtar bygget er selve kronen på verket, sier konserndirektør Midtskogen.

I siste liten

Overtagelsen skjedde etter 18 måneder med bygging, mer presist klokken 12, 10 august 2020. Kun to timer før de første studentene rykket inn til nytt semester.

– Det er et fantastisk anlegg vi har fått og det er jo utrolig at de har greid det på den knappe tiden som var til disposisjon. Nå er det storinnrykk av studenter hvert øyeblikk her, sier en fornøyd UiB-rektor Dag Rune Olsen, som også er leder for styringsgruppen i Alrek Helseklynge

Både ansatte og studenter ved UiB, Høgskolen på Vestlandet, NORCE og Bergen kommune tar i bruk bygget samme uke som overleveringen. Bygget skal etter hvert brukes av alle partnerne i Alrek helseklynge

Fra virtuell til virkelig grunnstein

I tillegg til nøkkelsigneringen, var det også nedleggelse av selve grunnsteinen. Til forskjell fra den virtuelle grunnsteinen som ble lagt ned av (den gang) forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, så la UiB-rektoren ned den fysiske grunnsteinen i det virkelige bygget.

– Det var veldig morsomt og hyggelig. Jeg skal sende en hilsen til Iselin Nybø, og legge ved en snutt med den reelle grunnsteinsnedleggelsen. Kanskje dette vil få Regjeringen til å tenke nytt når de legger sin digitaliseringsstrategi. Noe fysisk bør vi ha igjen, sier en munter Dag Rune Olsen.