Hjem
Institutt for sosialantropologi
Nyhet

Disputaser ved Institutt for sosialantropologi

I august 2015 disputerte tre stipendiater fra Institutt for sosialantropologi og det vil bli flere utover høsten.

Disputaskandidatene
Fra venstre: Hanna Skartveit (Foto: Jan Kåre Wilhelmsen), Reshma Bharadwaj (Foto: Koshikode Sarun) og Alexander Manuylov (Foto: Privat).
Foto/ill.:
Jan Kåre Wilhelmsen, Koshikode Sarun og Alexander Manuylov

Hovedinnhold

Et stort antall stipendiater har i år levert sine avhandlinger og først ute til å disputere var Hanna Skartveit, Reshma Bharadwaj og Alexander Manuylov. Utover høsten vil instituttet ha gleden av å invitere til flere disputaser. Neste vil etter planen finne sted i oktober. Følg med i instituttets kalender.

Hanna Skartveit disputerte 21. august med avhandlingen "Migrants of Consciousness: Spiritual exile, self-transformation and the overcoming of individualism in the Kabbalah Centre". Hanna gjorde sitt feltarbeid i Buenos Aires, Argentina og med utgangspunkt i perspektivet til den åndelige bevegelsen Kabbalah Senteret søker hun å forstå hva som driver så mange til å gjennomgå den både givende og ubehagelige prosessen det er å aktivt endre seg selv og sitt verdenssyn. Les hele pressemeldingen her.

Hanna er født i 1978 og vokste opp på Finnøy i Ryfylke. Hun tok hovedfag i Sosialantropologi ved UiB i 2004, der hun forsket på folketro og fankultur i Argentina. Hun har hatt ph.d.-stipend fra IMER Bergen og Institutt for Sosialantropologi, og har også vært tilknyttet UiB Global.

Reshma Bharadwaj disputerte 28. august med avhandlingen "Ways of Being: Ontological Insurrections by Little Selves in Keralam, India. A Study Focusing on Sexual Minority Women’s Movements”. I avhandlingen ser Reshama på politisk mobilisering blant kvinnelige sexarbeidere og kjønns-skeive/kvinner som tiltrekkes av kvinner i Keralam som er den sørligste delstaten i India. Avhandlingen analyserer Sex Workers’ Forum of Kerala og Sahayatrika, som er deres respektive organisasjoner. Les hele pressemeldingen her.

Reshma Bharadwaj jobber som universitetslektor ved Fakultet for Socialt Arbeid, Sree Sankaracharya University of Sanskrit, Keralam. Hun har utdanningsbakgrunn fra Social Work (MSW) fra MG University, Keralam, og fra Science and Development Communication ved C-Dit, Keralam. Hun tok del i MPhil i utviklingsantropologi ved Institutt for sosialantropologi, Universitetet i Bergen.

Alexander Manuylov disputerte også 28. august med avhandlingen "Russian Greeks/Greek Russians. Parameters of Identity". Avhandlingen fokuserer på hvordan den greskættede befolkningen i det tidligere Sovjetunionen gjorde bruk av reformene som kom utover 1990-tallet i Russland, og av repatrieringspolitikken i Hellas i den samme perioden, til å skape en ny diskurs omkring forståelsen av sin greske identitet. Studiet er geografisk fokusert på de sørlige områder av det historiske russiske imperiet; sørøstlige Ukraina, Krim og nord-Kaukasus til Abkhazia, Georgia og Kars-regionen i dagens Tyrkia. Les hele pressemeldingen her.

Alexander Manuylov har mastergrad i historie, samfunnsfag og statsvitenskap fra Kuban State University i Krasnodar, Russland. Etter mastergraden (1994) har han arbeidet med undervisning og forskning. I 2000 startet han “The Centre for Anthropological Research”, der han fungerte som direktør til han kom til Bergen som doktorgradsstudent ved Institutt for sosialantropologi i 2008.

 

Vi gratulerer!