Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Ny publikasjon

Stata - en entusiastisk innføring

Tor Midtbøs nye bok, "Stata - en entusiastisk innføring", er en åpen og tilgjengelig innføring i statistikkprogrammet Stata. Boken er også trolig den første innføringen i Stata på norsk.

Hovedinnhold

Universitetsforlagets sider skrives dette om boken: "Du tror det ikke før du får se det, og knapt nok da heller. Stata er nemlig et statistikkprogram som ved første øyekast virker både uoversiktlig og overveldende, men som etter kort tids bekjentskap fremstår som forbløffende effektivt og brukervennlig.

Stata er så visst ikke forbeholdt den statistiske eliten. Selv de som misliker statistikk, kan like Stata. Statistikk er én ting, Statastikk en annen, slår forfatter Tor Midtbø fast i innledningen til denne boken.
Stata - en entusiastisk innføring henvender seg til dem som har ingen, liten eller overfladisk erfaring med Stata. Målet er å gi leseren et skånsomt puff inn i programmet i form av en kort, enkel og uformell fremstilling av grunnleggende databehandling. En viss kjennskap til kvantitativ metode er en fordel, men boken vil være nyttig lesing uavhengig av statistisk kunnskapsnivå. Heller ikke fagtilhørighet bør være noe hinder. Dataene er samfunnsvitenskapelige, men teknikkene og kommandoene er tverrfaglige. Fremstillingen er basert på et nedlastbart, enkelt og lite datasett. Språket i boken er lettfattelig - og entusiastisk!"