Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

CGB forsker Hans Tore Rapp har beskrevet den første av de nyoppdagede artene på den arktiske midthavsryggen. Bøstemarken Nicomache lokii er den viktigste nøkkelarten i svovelsuppen 2350 meter under havoverflaten.
Richard Allan Davies i Miljøtoksikologigruppa har fullført mastergrada i molekylærbiologi med oppgåva "The establishment of hybridoma cell lines producing monoclonal antibodies against human and zebrafish steroid and xenobiotic receptor (SXR, NR1I2)". Torsdag 25. august kl 13.30 har han eksamen på N-terminal (520B1) på Molekylærbiologisk institutt. Føredraget er ope for alle.
Kjetil Våge ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret er på tokt i området mellom Island og Grønland. Ekspedisjonen følger en nyoppdaget havstrøm med betydning for klimaet. I fjor var forskerne ute med et amerikansk fartøy for å legge ut en rekke bøyer med instrumenter. I år blir bøyene tatt opp, og strømmen skal følges helt opp til iskanten. Skipet i år er derfor en britisk isbryter, som kan... Les mer
Det 12. nasjonale norske MR møtet (MR 2012) arrangeres i Oslo i 10-11 januar 2012.
Professor Inge Jonassen ved Institutt for Informatikk har vore med og sekvensert genoma til torsken.
Europe’s top conference on visualization research, EuroVis 2011, has been held in Bergen, Norway, this year in the convenient atmosphere of the Grand Hotel Terminus.
Genomet til den første av de store kommersielle fiskeartene er nå sekvensert. Resultatet viser at fisken har et helt unikt immunsystem. Funnene er nylig publisert i Nature.
Universitetssenteret på Svalbard AS (UNIS) søker direktør med høy faglig og administrativ kompetanse til å lede institusjonens samlede virksomhet.
Det nyleg oppretta Senter for klimadynamikk har inntil fire ledige stillingar som førsteamanuensis, med søknadsfrist 1. september 2011.
For første gang er det oppdaget et område med antiprotoner fanget inn i jordens magnetfelt, mellom van Allen-strålingsbeltene.