Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

– Sono-po-ration. Det betyr å lage en pore ved hjelp av lyd, forklarer postdoktor Spiros Kotopoulis. Han har utviklet en metode som kan gjøre behandling av bukspyttkjertelkreft mer effektiv.
– Jeg vil forske på noe med mening. Fortsatt er det mye vi ikke vet om det som foregår ganske nær jorda vår, sier romforsker Beate Krøvel Humberset. Hennes formidling av hva det er som skaper pulserende nordlys imponerte dommerne ved den internasjonale konferansen for geovitenskap.
Sjølv lave dosar av miljøgifter trugar helsa vår.
Biomangfoldet i Ugandas skoger trues av økonomisk vekst.
Heidi Kjennbakken, Institutt for geovitenskap, forsvarte sin avhandling for PhD-graden 29.05.2013.
Med boka "Hvordan klimaet kan endres - en innføring" har Sigbjørn Grønås skrevet en klimabok som er lett å lese og krever lite bakgrunnskunnskap.
Marta Eide i Miljøtoksgruppa vart heidra på Primo17.
Miljøtoksgruppa deltok på Primo17 i Faro, Portugal, 5. til 8. mai 2013.
Heidrun Wergeland fyller 60 år 4. mai.
Ved Universitetet i Bergen er det ledig tre stillingar som stipendiat, knytte til Senter for klimadynamikk.
Flere fra BIO har deltatt på et stort tokt i Nordatlanteren 1.-23. mai.
Museumslektor Øystein Jansen presenterer glimt fra bygdens historie ut fra et geologisk perspektiv.
Lavutslippssamfunnet kan realiseres, men da må det neste Stortinget ta grep, ifølge Energi Norge.
Breen skjuler store innsjøer, men bærer også på viktig informasjon om klimautviklingen.
I år kan doktorgradsstudentar få studiepoeng for å ta del i Forskar Grand Prix. Ein av dei påmeldte er Anders Sivle, doktorgradstudent ved Institutt for ysikk og teknologi, som gjerne vil bli flinkare til å snakke om vêret.
Universet ble til i en gigantisk eksplosjon for 13,8 milliarder år siden. Ny forskning forteller siste nytt om hva som egentlig skjedde.