Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Bergen har noe for alle. Enten du elsker musikk og teater eller er en ivrig turentusiast, finnes det nok av aktiviteter å benytte seg av som student.
Det pågår en global dugnad for å nedkjempe COVID-19. – Deling av data og analysekraft er en nøkkel for å lykkes, mener Inge Jonassen, informatikk-professor og sentral i ELIXIR - den europeiske infrastrukturen for bioinformatikk.
Ny forskning viser at havsirkulasjonen er et vippepunkt som kan endre klimasystemet. Å passere et slikt vippepunkt kan innebere sivilasjonstruende endringer og en rask overgang fra en tilstand til en annen.
– I dag er det utrolig mange som roper høyt om klimaendringer. Men det er enda viktigere at vi faktisk gjør noe med det, sier Linn Merethe Brekke Olsen (30), doktorgradsstipendiat i realfag ved Universitetet i Bergen.
–Jeg ville studere noe som sikrer meg en jobb og var bærekraftig samtidig. Derfor valgte jeg havteknologi på UiB, sier Ørjan Lunde (21).
Andreas Beinlich, the latest addition to the K.G. Jebsen Centre for Deep Sea Research, has published an article in Nature Geoscience, titled "Instantaneous rock transformations in the deep crust driven by reactive fluid flow".
Havindustriene har potensialet til å doble sin økonomiske vekst på ti år. Samtidig står havets helse på spill. SFI Smart Ocean skal skape et observasjonssystem for havet som skal sikre vekst på en bærekraftig måte. 
Verda står ovafor store samfunnsutfordringar. Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har vedteke ein revidert strategi som syner at naturvitskap og teknologi er naudsynt for ei berekraftig samfunnsutvikling.
På Day Zero av Bærekraftskonferansen i Bergen 2020 myldret det i Storelogen på Kvarteret med over 80 entusiastiske mennesker som kom for å diskutere Nordhordland UNESCO Biosfæreområde som en arena for bærekraftig utvikling. Den interaktive arbeidssmia ble arrangert av UNESCO Chair ved Universitetet i Bergen, den norske UNESCO-kommisjonen, Nordhordland UNESCO Biosfæreområde og det norske FN-... Les mer
On Day Zero of the 2020 Bergen SDG Conference, Storelogen at Kvarteret was crowded with more than 80 enthusiastic people eager to discuss Nordhordland UNESCO Biosphere as an arena for sustainable development. The interactive workshop was arranged by the UNESCO Chair at the University of Bergen, the Norwegian National Commission for UNESCO, Nordhordland UNESCO Biosphere and The United Nations... Les mer
Torsdag 5. mars mottok Helga (Kikki) Fleshe Kleiven og Ulysses Ninnemann, Institutt for geovitenskap, Olav Thon prisen 2020 for prosjektet: «Marin kompetanse for det 21. århundret. En ny visjon for utdanning og opplæring i maringeologi og paleoseaongrafi.»
Adriana Bunea og Saket Saurabh er tildelt årets Meltzerpris for yngre forskere.
Want to learn about how methane and organic compounds form in Earth's lithosphere? Look no further!