Click

NYHET

Mastergrad gir jobb

Studenter som fullfører en mastergrad får lettere arbeid og er mer fornøyd med jobben sin.

Forunderleg forsking

Kva må vi passe oss for på nett?

Vi lever større og større delar av liva våre på nettet. Pengane dine, din personlege informasjon og vårt sosiale liv er avhengige av at algoritmane og tryggleiken til firma og institusjonar virkar slik dei skal. Kan vi stole på dei?

NYHET

Ungt forskertalent får europeisk toppstipend

Daniel Lokshtanov har fått det prestisjefylte Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd. Han er den tredje forskeren ved Universitetet i Bergen som for tiden innehar et slikt stipend.

Fremtidens forskere

Kreftbehandling med mindre stråleskadar

Då Kristian Smeland Ytre-Hauge skreiv masteroppgåve om kreftbehandling med partikkelterapi, var det ikkje i tankane hans at han ein dag sjølv skulle bidra med å få denne teknologien til Bergen.

FREMTIDENS FORSKERE | GEOLOGI

Fossiler i havet avslører fremtidige klimaforandringer

Forsker Nele Meckler ønsker å forstå klimaforandringer ved å undersøke fossiler.

Forskning i front

Algoritmer og kjærleik

Professor Michael Fellows har eit stort engasjement for matematikk, algoritmar og informatikk. Engasjementet resulterte ikkje berre i banebrytande forsking, men skodespel og kjærleik.

FREMTIDENS FORSKERE

Rydder opp i EUs regler for statsstøtte

Forsker Małgorzata A. Cyndecka har klargjort EUs regler for statsstøtte i sin nye bok. Hennes arbeid vil være til stor nytte for politikere og byråkrater i deres daglige arbeid.

FREMTIDENS FORSKERE

Med matematikk som misjon

­ – Når jeg hører noen sier de ikke forstår matematikk, er det som om de sier at de ikke kan lese. Forsker Sofia Tirabassi brenner for matematikk.