Abonner på nyhetsbrev

Museumsinnbruddet

Mesteparten av vikingskatten funnet

To tredjedeler av gjenstandene som ble stjålet under museumsinnbruddet er funnet. Det opplyser politiet i Bergen som nå har siktet tre menn i samband med saken.

UiB og IBM utvikler fremtidens teknologiske løsninger

Universitetet i Bergen inngår samarbeidsavtale med IBM om teknologiutvikling og innovasjon.

Bygger faglig momentum

Tirsdag var det oppstartsmøte for deltakerne i karriereprogrammet Momentum ved UiB.

Nær 55 millioner til kreftforskning i Bergen

Kreftforeningen delte mandag ut nær 55 millioner kroner til forskere ved UiB og Haukeland universitetssykehus.

FORSKNINGSGAVE

Grieg Foundation med milliongave til Vivariet

Grieg Foundation tildelte UiB og Haukeland universitetssykehus 1, 5 millioner kroner til nytt røntgenutstyr.

FORSKNING | MEDISIN

– Kulturell kompetanse bør inn i medisinutdanningen

UiB-forskning viser at det finnes lite kulturelle refleksjoner blant norske fastleger. Førsteamanuensis Esperanza Diaz savner en forpliktende strategi.

Digitalisering

Samla over 1000 besøkande til digital myldredag

UiB viste fram ei rekkje av digitaliseringsprosjekta på UiB i Grieghallen.

– En stolt dag

UiBs nye Senter for fremragende forskning er nå offisielt åpnet.

Budsjett

Styrket fokus på satsingsområdene i nytt budsjett

Universitetsstyret vedtok i dag et budsjett for 2018 som styrker ressurser for videreutvikling av UiBs satsingsområder og som også setter av midler til oppfølging av den nasjonale satsingen på humaniora.

UiB på topp ti i verden

UiB er det 8. mest siterte universitetet i verden innenfor humaniora. Det viser en ny internasjonal rangering.