Abonner på nyhetsbrev

NYHET

UiB på Arctic Frontiers

Universitetet er godt representert på Arctic Frontiers-konferansen i Tromsø 21.-26. januar 2018. UiB byr mellom anna på forsking på nordmenns haldningar til el-bilar og oljeutvinning, klimadebatt med olje- og energiministeren, samt presentasjon av satsingar på marine miljø og bærekraftig hav.

MEDISIN | INNOVASJON

Utviklar VR-trening mot kroniske ryggsmerter

Ny teknologi kan hjelpe pasientar med ryggsmerter, meinar studentar som utviklar eit virtuelt treningsprogram. Prosjektet er ein av finalistane i innovasjonskonkurransen StudentIdé.

Heidrar formidlaren Aarebrot med årleg forelesning

Den første Aarebrotforelesninga vil bli halden hausten 2018.

– Det er vi som skal fikse oppdrettsnæringa!

Stortingsrepresentantane frå Hordaland fekk sjå eit monn av universitetets aktivitet – og snakka med nye studentar i havbruk og sjømat.

Avhengig av pengespill

Et helt nytt prosjekt om pengespillavhengighet skal kople unike spill-data fra Norsk tipping med faktorer som kan påvirke risikoen for å bli avhengig.

Fekk prisar for framifrå undervising

Atle Rotevatn og Helge Drange får ein halv million kroner kvar for si framifrå undervising.

Norsk klimasøksmål er del av ein internasjonal trend

- Slike søksmål har vunne fram i andre land, seier forskar på klimasøksmål ved UiB, Esmeralda Colombo. Ho meiner me kan vente oss fleire slike søksmål i Norge.

FORSKNING I FRONT

Snublet over gen. Fikk EU-stipend

Thomas Arnesen fant tilfeldigvis et gen som forskere har lett etter i 30 år. Det førte til at han nylig ble tildelt det prestisjetunge ERC Consolidator Grant fra EU.

MEDISIN | FORSKNING

– Kvinner på epilepsimedisin bør ta folsyre

Barn av mødre som tar epilepsimedisin, men ikke folsyre, under graviditeten har inntil 8 ganger høyere risiko for å få autisme, viser forskning utført av Marte Helene Bjørk ved Klinisk institutt 1.

Forskningsselskapet

Blir direktør i nytt forskningsselskap

Elisabeth Maråk Støle tilsatt som administrerende direktør for Forskningsselskapet SørVest AS