Click

Universitetet i Bergen og Universitetet på Island har inngått samarbeidsavtale

Under det høytidelige besøket av Islands president Guðni Th. Jóhannesson og Hans Majestet Kong Harald V, ble det signert en samarbeidsavtale mellom Universitetet i Bergen og Universitetet på Island.

Pris for kunstnerisk utviklingsarbeid

Fekk Islands viktigaste kulturpris

Islands mest progressive tekstilkunstnar, sa juryen om Hildur Bjarnadóttir då ho fekk DVs kulturpris for kunst for 2016. Islendingen disputerte nyleg med prosjektet 'Textiles in the Extended Field of Painting' ved Fakultet for kunst, musikk og design, ved Universitetet i Bergen.

humaniorameldingen

Vil fremme humaniora

– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.

Superstipend til John Birks

Professor emeritus John Birks skal leia prosjektet HOPE, som skal finne ut kva påverknad forhistoriske menneske kan ha hatt på jorda. Prosjektet vert gjort mogeleg ved hjelp av det prestisjefylte ERC Advanced Grant frå EU.

Nytt SFF-senter

Centre for Early Human Behaviour tildelt SFF-status

Christopher Henshilwood og det nye Centre for Early Human Behaviour får status som Senter for fremragende forskning (SFF). Forskningen ved sentre som får denne statusen kjennetegnes av å være ambisiøs og nyskapende, med et potensial for grensesprengende resultater.

MASTEROPPGAVE

Utforsker kulturminner med droner

Droner og satellitt kan gjøre arbeidet til arkeologene lettere. Masteroppgaven til Kristoffer Hillesland skaper entusiasme i bransjen.

Nils Klim-prisen til UiB-professor Katrine Løken

Professor Katrine V. Løken ved Institutt for økonomi får Nils Klim-prisen 2017 for fremragende forskning.

Professor Onora O'Neill tildeles Holbergprisen 2017

Årets Holbergpris går til den britiske forskeren og professoren i filosofi Onora O'Neill ved University of Cambridge.

REKTORVALET

Ingen konkurranse om rektorvervet

Ingen motkandidater har meldt seg til rektorvalet. Dermed går det mot fire nye år for Dag Rune Olsen.

UiB oppretter senter for Kina-satsing ved Det juridiske fakultet

Universitetet i Bergen har hatt et langvarig forskningssamarbeid med Kina. Nå styrkes satsingen ytterligere med opprettelsen av Norwegian China Law Centre ved Det juridiske fakultet.