Click

FORSKNINGSFORMIDLING

Lær deg å bli en god formidler

Er du ph.d.-kandidat? Vil du bli en bedre formidler? Forsker Grand Prix tilbyr en solid pakke med tips og råd for god kommunikasjon.

FREMTIDENS FORSKERE

Til kamp mot politisk ulikhet

Thomas Piketty sin bestselger om kapital fikk Yvette Peters til å forstå hva hennes neste forskningsprosjekt skulle handle om: Politisk ulikhet.

Internasjonalt samarbeid

Kinakonferansen og åpning av Norwegian China Law Centre

Velkommen til konferanse om samarbeid med Kina og åpning av Norwegian China Law Centre 4. mai.

Christiekonferansen

Magnus Matningsdal blir æresalumn ved Universitetet i Bergen

Etter at Magnus Matningsdal sluttet som professor ved Det juridiske fakultet i 1989 har han stått over 2000 timer ved kateteret på Dragefjellet. I dag hedres høyesterettsdommeren som æresalumn på årets Christiekonferanse.

Viser frem plasten for første gang

Universitetsmuseet i Bergen viser frem plasten som ble funnet i magen på gåsenebbhvalen som strandet på Sotra i slutten av januar. Sky News kommer ens ærend for å filme plasten til en timelang dokumentar om plasten i havet.

May-Britt Moser blir æresdoktor ved UiB

- Eg har aldri vorte utnemnd til æresdoktor før, så dette er veldig spesielt, seier professor May-Britt Moser.

Æresdoktor

Tripp Trappens far blir æresdoktor ved UiB

Peter Opsvik er mest berømt for Tripp Trapp-stolen, men han har også designa stolar som liknar på tre, ein liten el-bil, og møblar som ser ut som skulpturar. No blir den verdsberømte møbeldesignaren æresdoktor ved UiB.

FREMTIDENS FORSKERE

Marija forsker på maskinenes moral

Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.

Nils Klim-prisen til UiB-professor Katrine Løken

Professor Katrine V. Løken ved Institutt for økonomi får Nils Klim-prisen 2017 for fremragende forskning.

UiB oppretter senter for Kina-satsing ved Det juridiske fakultet

Universitetet i Bergen har hatt et langvarig forskningssamarbeid med Kina. Nå styrkes satsingen ytterligere med opprettelsen av Norwegian China Law Centre ved Det juridiske fakultet.