Click

Abonner på nyhetsbrev

UiB på Arendalsuka

Medborgerpanelet overrasket

Forskere fra Norsk Medborgerpanel presenterer denne uken sine funn for besøkende på Arendalsuka. Mange fikk seg en overraskelse etter å ha testet hvilket parti sine velgere de ligner mest på.

Utdanningspriser til nettkurs og tverrfaglig kursutvikling

Årets uglepris går det innovative nettkurset «Occupational Health in Developing Countries» som har studenter over hele verden. Læringsmiljøprisen går til Mathilde B. Sørensen for utviklingen av det tverrfaglige emnet Geofarer.

Media City Bergen

– Det vi ser her er moglegheitene sin arena!

Universitetet i Bergen og dei andre bedriftene signerte i dag for overtakinga av Media City Bergen.

Ekspertgruppe foreslår å doble EUs forskningsbevilgninger

Investeringer i forskning, innovasjon og utdanning er ikke bare økonomisk nødvendig, men også en samfunnsmessig forpliktelse, slår rapport om EUs framtidige kunnskapspolitikk fast.

I spissen for digital satsing

På Media City Bergen skal DigUiB lærings- og formidlingslab stå i spissen for Universitetet i Bergen si satsing på digital formidling.

Student centre

Viktige forskningsmidler til UiB

UiB får et særskilt ansvar innenfor hav- og helseforskningsprosjekter. Dette kommer frem gjennom Forskningsrådets tildelinger av 1 milliard kroner til forskningsinfrastruktur. Blant de 19 prosjektene som har sluppet gjennom nåløyet, er UiB involvert i 12.

Plasthvalen

UiB-forskere i internasjonal dokumentar

Britiske Sky News har fulgt arbeidet med plasthvalen siden den ble funnet ved Sotra i januar. Nå kan du se hele dokumentaren gratis.

FN-HAVKONFERANSE 2017

Antropologer i maktens korridorer

En trio av antropologer deltok på FNs havkonferanse første uken i juni 2017 – og gjorde interessante observasjoner om begrepsbruken i FN-diplomatiet samt mulighetene for små land til å markere seg og påvirke prosesser.

Lysere tider for demenspasienter

Kunstig dagslys er installert på flere sykehjem i Bergen. Forskerne bak prosjektet DEMLIGHT håper det vil gi de eldre bedre søvn og mindre uro.

Senter for fremragende forskning

Graver i fortiden

Christopher Henshilwood og de andre medlemmene av UiB sitt nyeste senter for fremragende forskning (SFF) vil de neste årene forske på hvordan det moderne mennesket oppstod og utviklet seg for 100 000 til 50 000 år siden.