Click

MARIN TEKNOLOGI

Statsministeren åpner Norsk havlaboratorium

Mandag 30. mai åpner Norsk havlaboratorium, en ny base for havobservasjon og teknologiutvikling på Marineholmen i Bergen. Statsminister Erna Solberg står for den offisielle åpningen.

UTDANNING

Kjemper om å bli Senter for fremragende utdanning

Tre miljø ved Universitetet i Bergen er med i konkurransen om å bli utdanningssentre i eliteklassen.

UTDANNING

Motiverer elever med ekte forskning

Ved hjelp av bøyen Gabriel i Store Lungegårdsvann får elever teste livet som forskere.

Grønt UiB

UiB først ute som Miljøfyrtårn

Universitetet i Bergen (UiB) er det første av de større universitetene i Norge som er sertifisert som Miljøfyrtårn.

UNIVERSITETSLIV

Feiret 52 nye doktorgrader

Universitetet i Bergen feiret de 52 som tok doktorgrad vinteren 2016. Fra i år blir det doktorgradspromosjon tre ganger i året.

Tar pulsen på terrorhandlinger

Et organisert terroranslag i Norge kan ha større effekt enn en organisert terrorhandling i Israel, viser ny studie fra Institutt for samfunnspsykologi.

UTDANNING | Media

UiB-film til Cannes

Kortfilmen ”Her er Ella” er valt ut til kortfilm-programmet i verdas mest prestisjefylte filmfestival.

FORSKNING | PSYKOLOGI

Slik bearbeider hjernen det uforutsigbare

Professor Stefan Kölsch forsker på hvordan vi gjør vurderinger og hvordan hjernen reagerer når våre vurderinger er feil.

Utdanning| Psykologi

Vi trenger mer kunnskap om sorg

Universitetet i Bergen tilbyr landets første sorgutdanning.

FORSKNING | PSYKOLOGI

Utvikler ny teknologi for å måle hjerneaktivitet

I sitt nye EU-støttede prosjekt vil hjerneforsker Kenneth Hugdahl bruke og utvikle ny teknologi som kan hjelpe pasienter som har stemmer i hodet. Forskningen kan representere et paradigmeskifte i behandlingen av pasienter med schizofreni.