Hjem

Aktuelt

Abonner på nyhetsbrev


NYHET

UiB på Arctic Frontiers

Universitetet er godt representert på Arctic Frontiers-konferansen i Tromsø 21.-26. januar 2018. UiB byr mellom anna på forsking på nordmenns haldningar til el-bilar og oljeutvinning, klimadebatt med olje- og energiministeren, samt presentasjon av satsingar på marine miljø og bærekraftig hav.

MEDISIN | INNOVASJON

Utviklar VR-trening mot kroniske ryggsmerter

Ny teknologi kan hjelpe pasientar med ryggsmerter, meinar studentar som utviklar eit virtuelt treningsprogram. Prosjektet er ein av finalistane i innovasjonskonkurransen StudentIdé.

Nyheter

Heidrar formidlaren Aarebrot med årleg forelesning

Den første Aarebrotforelesninga vil bli halden hausten 2018.

Nyheter

– Det er vi som skal fikse oppdrettsnæringa!

Stortingsrepresentantane frå Hordaland fekk sjå eit monn av universitetets aktivitet – og snakka med nye studentar i havbruk og sjømat.

Forskning

Avhengig av pengespill

Et helt nytt prosjekt om pengespillavhengighet skal kople unike spill-data fra Norsk tipping med faktorer som kan påvirke risikoen for å bli avhengig.

Nyheter

Fekk prisar for framifrå undervising

Atle Rotevatn og Helge Drange får ein halv million kroner kvar for si framifrå undervising. 

Nyheter

Norsk klimasøksmål er del av ein internasjonal trend

- Slike søksmål har vunne fram i andre land, seier forskar på klimasøksmål ved UiB, Esmeralda Colombo. Ho meiner me kan vente oss fleire slike søksmål i Norge.

FORSKNING I FRONT

Snublet over gen. Fikk EU-stipend

Thomas Arnesen fant tilfeldigvis et gen som forskere har lett etter i 30 år. Det førte til at han nylig ble tildelt det prestisjetunge ERC Consolidator Grant fra EU.

MEDISIN | FORSKNING

– Kvinner på epilepsimedisin bør ta folsyre

Barn av mødre som tar epilepsimedisin, men ikke folsyre, under graviditeten har inntil 8 ganger høyere risiko for å få autisme, viser forskning utført av Marte Helene Bjørk ved Klinisk institutt 1.

Forskningsselskapet

Blir direktør i nytt forskningsselskap

Elisabeth Maråk Støle tilsatt som administrerende direktør for Forskningsselskapet SørVest AS