Click

UNIVERSITETSLIV

Feiret 52 nye doktorgrader

Universitetet i Bergen feiret de 52 som tok doktorgrad vinteren 2016. Fra i år blir det doktorgradspromosjon tre ganger i året.

Universitetsstyret

Styret vedtar rammer for marin satsing

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet får ansvar for universitetets marine satsing. Denne og flere andre saker ble tatt opp i styremøtet 28. april.

UTDANNING | MEDIEVITENSKAP

Nyskapende studier i Media City Bergen

Fra 2017 kan mediestudenter søke på seks nye profesjonsstudier. Disse skal hjelpe studentene å mestre og se muligheter i fremtidens medielandskap.

FORSKNING | PSYKOLOGI

Slik bearbeider hjernen det uforutsigbare

Professor Stefan Kölsch forsker på hvordan vi gjør vurderinger og hvordan hjernen reagerer når våre vurderinger er feil.

SFF

I finalerunden for å få fremragende-status

Fire sentre ved UiB er med i andre runde om å få den prestisjetunge tittelen som Senter for fremragende forskning (SFF).

FORSKNING | PSYKOLOGI

Utvikler ny teknologi for å måle hjerneaktivitet

I sitt nye EU-støttede prosjekt vil hjerneforsker Kenneth Hugdahl bruke og utvikle ny teknologi som kan hjelpe pasienter som har stemmer i hodet. Forskningen kan representere et paradigmeskifte i behandlingen av pasienter med schizofreni.

UTDANNING | Innovasjon

Læreren som gjør studentene stolte

Anne Berit Guttormsen bryr seg om studentene lærer seg akuttmedisin, men er også at de får i seg nok pauseføde og at de har det bra utenfor undervisningen.

Vellykket Open Access-støtte ved UiB

Siden 2013 har Universitetet i Bergen brukt 12,5 millioner kroner på å støtte Open Access-publisering av forskning. En ny evaluering betegner satsingen som vellykket.

UTDANNING | Innovasjon

Gjer studentane gode med lagarbeid

Lagspel mellom studentar og undervisarar er alfa og omega på biologi og supersenteret bioCEED. Øyvind Fiksen meiner det er vegen å gå for å skapa studentar som er klare til arbeidslivet.

HJERNEFORSKNING

Hubrointervjuet: Kenneth Hugdahl

Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl mener han kunne vært narkoman. I stedet er han blitt avhengig av lange løpeturer og forskning på hørselshallusinasjoner.