Click

Slik vil UiB bidra til å løfte studiekvaliteten

UiB har klare innspill til stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning: Man må utvikle kvalitet i forskningsbaserte utdanninger, ha deltakelse i forskning, mentorordninger, kompetanseheving, intensivtiltak og fremragende undervisning.

Jubilant

Kjuagutten med teft for politikk og historie

Professor Frank H. Aarebrot har gjort europeisk historie levende for studenter og levert spissformulerte innsikter til norske avisredaksjoner. Torsdag 19. januar fyller han 70 år.

Slik skal studentene lykkes i studiene

35 prosent av studenter som begynner på en høyere utdanning i Norge fullfører aldri. I et nasjonalt UiB-ledet prosjekt skal utdanningsinstitusjoner nå samarbeide om å øke andelen studenter som gjennomfører utdannelsen.

NYHET | KLIMA

Samfunnsvitere vil sterkere inn i klimadebatten

Sosiologen Gisle Andersen ønsker å bidra til at klimaendringene i større grad også blir sett fra et samfunnsvitenskapelig perspektiv.

Horisont 2020

Slik vil norske universiteter forbedre EUs forskningsprogram

Videre satsing på fremragende forskning og bedre integrering av samfunnsvitenskap og humaniora. Det er blant anbefalingene fra åtte norske universitetsrektorer til midtveisevalueringen av Horisont 2020.

NYTT FAKULTET

– Kunst er viktigare enn nokon gong

– Kunsten er verdas nattevakt, den voktar når det trengs som mest, sa rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen då det nye Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) opna i Universitetsaulaen onsdag 4.januar.

UiB får millioner til klimaforskning i Antarktis

Forskningsrådet bevilger 17 millioner kroner til to UiB-prosjekter som skal forske på issmelting og klimaforandringer rundt Sydpolen.

Følg studentene våre på Snapchat!

Nå kan du følge studenter ved studieprogrammene ernæring, farmasi, tannpleie, odontologi og medisin på Snapchat!

Professor Anne Berit Guttormsen får pris for fremragende undervisning

Olav Thon Stiftelsen deler årlig ut priser til personer og forskningsprosjekter som har utmerket seg spesielt innen sine fagområder i Norge og i utlandet. I år har Anne Berit Guttormsen fra UiB fått stiftelsens pris for fremragende undervisning.

Utvalgt forskning fra UiB i 2016

Her er noen av de største forskningssakene fra UiB i løpet av de siste tolv månedene.