Click

UTDANNING

Vil revolusjonera geo-faget

Prosjektet iEarth vil samla dei store aktørane innan geofagleg utdanning. No er prosjektet i finalerunden for å verta eit Senter for framifrå utdanning (SFU).

NYHET

Ungt forskertalent får europeisk toppstipend

Daniel Lokshtanov har fått det prestisjefylte Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd. Han er den tredje forskeren ved Universitetet i Bergen som for tiden innehar et slikt stipend.

FORSKNING | filosofi

Skal utfordre logikkens privilegium

– Vårt mål er å styrke det faglige miljøet for filosofisk logikk i Norge.

Gjør undervisningen levende med video

Knut Martin Tande ved juridisk fakultet kjøpte joggesko og fikk fart på digitaliseringen. Det har blant annet gitt studentene samtale mellom forskere fra biltur i Hardanger til lovopplesing av Høyestretts historie.

25.-27. august

Prestisjetung kongress til Bergen og UiB

– Jeg er litt stolt, innrømmer professor Harm G. Schröter. Snart skal han være vert for rundt 300 deltakere, når UiB arrangerer den første verdenskongressen i bedriftshisorie noensinne.

Universitetet i Bergen er 70 år

UiB ble vedtatt av Stortinget i 1946. 70-åringen markeres ved høstens semesterstartsåpning.

UNIVERSITETSLIV

Tok imot nye studenter i strålende sol

Byen viste seg fra sin absolutt beste side da årets vel 5000 nye UiB-studenter ble ønsket velkommen i Nygårdsparken.

Smittsom begeistring

På ein konferanse i august 2016 samla krefter frå heile Bergensregionen seg for å ta Helsecampus Årstadvollen eit steg nærare realisering.

Studiestart på MatNat

Finner kjemien i åpningsuka

Godt humør og gode tips til å komme godt i gang som student. Et velsmurt apparat hjelper studentene til å finne seg til rette.

UiB- og CMI-middel til fire prosjekt

Fire prosjekt innan utviklingsrelatert forsking får støtte frå Universitetet i Bergen og Chr. Michelsens Institutt.