Click

Abonner på nyhetsbrev

Statsministeren åpnet klimaklynge

Statsminister Erna Solberg åpnet i dag Vestfløyen i Geofysen, bygget som skal samlokalisere klimaforskerne i Bergen. Klimaforskning ved Bjerknessenteret og UiB er i verdensklassen, mener Solberg.

Forskningsfunn

Mye vold i Bergens rusmiljø etter at Nygårdsparken stengte

Voldssituasjonen i rusmiljøet i Bergen har ikke blitt bedre etter at Nygårdsparken stengte, og den nye store russcenen etablerte seg i en tunnel i bydelen Laksevåg.

Små bitemerke gir ny kunnskap

Plastilina-åmer plassert rundt heile verda avslører kvar det er størst og minst sjanse for å verta eten. UiB-forskar Vigdis Vandvik var med i felten, og er medforfattar på ein artikkel som no er publisert i det vitskaplege tidsskriftet Science.

Skeivt arkiv

Dokumenterar det skeive utelivet for første gang

Representantene for det tidlige LHBT-Norge minnes en litt annen hverdag: – Tenk, samme kjønn danser sammen og jeg ser det!

INNOVASJON

Studentprosjekt får millionstøtte fra Forskningsrådet

Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.

Gåvepakke til klimasatsing ved UiB

Regjeringa og kunnskapsministeren gir 30 millionar kroner til rehabilitering av Geofysen. Dermed ligg alt til rette for at bygget vert etablert som hjørnesteinen i UiB si klimaklynge, og kan samle klimaforskingsmiljøa i Bergen.

FORSKNING | MIGRASJON

Nytt fokus på migrasjon

Professor Hakan G. Sicakkan ønsker å styrke forskningen på migrasjon og transnasjonalitet i Bergen som en del av satsingsområdet Globale Samfunnsutfordringer i UiBs strategi for 2016-22.

Kunstnerisk utviklingsarbeid

Skal vise performance om skjult aksjehandel på Venezia-biennalen

Synsmaskinen, leda av Frans Jacobi ved Institutt for kunst, viser performancen 2061 INMORAL LIDOS i Research Pavilion på biennalen i Venezia i 2017. Verket er inspirert av finanskrisen og tar tak i fenomenet Dark Pools.

Internasjonalt samarbeid

Bredt samarbeid med Kina

Globale samfunnsutfordringer og samarbeidet mellom UiB og Kina, var sentrale tema under Kinakonferansen 4 mai.

FREMTIDENS FORSKERE

Marija forsker på maskinenes moral

Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.