Click

NYE STUDENTER

Flere studenter velger fremtidsfag

Årets nye studenter ved Universitetet i Bergen ønsker å løse de store utfordringene i samfunnet. Studier i teknologi, helse og utdanning – i tillegg til praktiske mediefag – har flest søkere.

UTDANNING

Geologiprosjekt kjemper om elitestatus

Prosjektet iEarth er kommet videre til finalerunden i kampen om å bli et Senter for fremragende utdanning (SFU).

STUDIESTART 2016

– Fadderuken vil bli fylt med høydepunkter

15. august markeres studiestarten på Universitetet i Bergen. Nye studenter blir overrasket over hvor bra Bergen er som studentby, sier fadder Trym Portvik.

Pressemelding

Professor Arild Linneberg ønsker å fratre som leder for forskningsprosjekt om rettsprosesser

Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Bergen har i dag informert Forskningsrådet om at institusjonen vil søke om skifte av prosjektleder for forskningsprosjektet «A Narratology of Criminal Cases».

Doktorgradsintervjuet:

Ny forskning gir håp om å utslette lakselusa

Lakselusa er den store pinen i norsk fiskeoppdrett. Liv Sandlunds funn kan gjøre lakselusa steril og øke dødeligheten.

Forskning | Geografi

UiB-forskar på Netflix

Dokumentarserien "The Future of Water" er kjøpt av Netflix, som viser den til sine 81 millionar abonnentar.

Studenter utviklet strømmetjenester for TV2

Takket være studenter ved Informasjons- og medievitenskap er det mulig å få TV-reklame på mobilen uten å bli avbrutt midt i filmen.

FORSKINGSSTØTTE

Fem Bergen-Berkeley-samarbeid får støtte

Forskarar frå Universitetet i Bergen og Berkeley-universitetet skal samarbeide om fem forskingsprosjekt, takka vere støtte frå 2016 Peder Sather Grant Program Awards.

UTDANNING

Skal premiere dei beste undervisarane

Dei beste undervisarane ved Det matematisk-naturvitskaplege fakultetet skal få lønsauke.

STUDENTLIV

Studentrevyen ga Linnea en sosial opptur

Linnea fikk en ensom start på studielivet. En lapp på oppslagstavlen snudde rundt på alt – nå er den sosiale kalenderen full.