Abonner på nyhetsbrev

Savnet student funnet død

Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag.

Un étudiant disparu retrouvé mort

L’étudiant Ommund Veim Eikje (22 ans), originaire de Tysvær dans le Nord-Rogaland, a été retrouvé mort jeudi.

UiB på topp ti i verden

UiB er det 8. mest siterte universitetet i verden innenfor humaniora. Det viser en ny internasjonal rangering.

Hjernen

Dette er den umulige sykkelen

Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl forklarer hva som gjør det så vanskelig å sykle når hjul og styre går motsatt vei.

Polarbyen Bergen

Ei ny evaluering av norsk polarforsking viser at Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret er heilt i toppen i Noreg.

Fakultetsstyret

Slik vil Jannicke lede det nye MatNat-styret

Det nye styret ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet blir historisk. Jannicke Hilland, konsernleder i BKK AS, blir den første eksterne styrelederen noensinne.

Kollektiv formidlings-suksess på nett

Kjartan JH Olafsson sine artiklar på Store Norske Leksikon er lesne over 79000 gonger. No vil han at fleire forskarar og undervisarar på fakultetet skal bidra.

K. G JEBSEN-SENTER

UiB åpnet K. G. Jebsen-senter for autoimmune sykdommer

John F. Kennedy hadde en slik sykdom. Nå skal K.G Jebsen senter for autoimmune sykdommer forske på lidelser som rammer stadig flere nordmenn.

NYHET | KONFERANSE

Tverrfaglig diskusjon rundt kjønn, seksualitet og lovverk

Den fjerde Bergen Exchanges-konferansen åpnet mandag 21. august med et spesielt fokus på lovgivning som sosial endringsfaktor i forhold til kjønn og seksualitet.

UiB på Arendalsuka

Medborgerpanelet overrasket

Forskere fra Norsk Medborgerpanel presenterte sine funn for besøkende på Arendalsuka. Mange fikk seg en overraskelse etter å ha testet hvilket parti sine velgere de ligner mest på.