Click

Studenter utviklet strømmetjenester for TV2

Takket være studenter ved Informasjons- og medievitenskap er det mulig å få TV-reklame på mobilen uten å bli avbrutt midt i filmen.

STUDENTLIV

Studentrevyen ga Linnea en sosial opptur

Linnea fikk en ensom start på studielivet. En lapp på oppslagstavlen snudde rundt på alt – nå er den sosiale kalenderen full.

Bygger bro mellom Norge og Japan

Hiroshi Matsumoto ser frem til å skape nye samarbeid mellom norske og japanske forskere.

BIOLOGI

Meningen med livet er 36,8

Det er ikke ”42” som er svaret på livet, universet og alt sammen. Når det kommer til reproduksjon er det et annet tall som gjelder.

Vår mann i Brussel

Vil du øke synligheten av din forskning i Brussel? eller kanskje ønsker du hjelp til å bygge opp et europeisk nettverk? Da bør du ta kontakt med Kristof Vlaeminck. Møt vår mann i Brussel.

Pressemelding

Klagenemnda ved UiB omgjør vedtak om å annullere eksamen

Studentene som fikk annullert eksamen etter at de måtte evakuere eksamenslokalet på grunn av brannalarm, slipper likevel å ta eksamen på nytt.

Forskningsstøtte

EU-støtte til tre klimaprosjekt

Tre klimaprosjekt med tilknyting til UiB får støtte frå Horisont 2020.

UNIVERSITETSLIV

UiB vil opprette et nytt kunstnerisk fakultet

Universitetet i Bergen ønsker å opprette et nytt fakultet for kunst, design og musikk fra 1. januar 2017. Fakultetet vil inkludere alle nåværende fagfelt ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Griegakademiet ved UiB.

Forskning | Psykologi

Skal finne ut hvordan teknologi påvirker læring

I dagens digitale samfunn blir elever overvåket som aldri før. Et nytt senter skal se på hvordan man kan bruke denne informasjonen for å finne den mest effektive læringen og samtidig bevare elevenes privatliv.

UTDANNING

Foreleserpris til Miriam Skag

Studentene ved Det juridiske fakultet overrakte i juni Foreleserprisen til førsteamanuensis Miriam Skag.