Click

Vedtok byggestart av Helsecampus Årstadvollen

Et enstemmig Universitetsstyre vedtok 1. byggetrinn av Helsecampus Årstadvollen under universitetsstyremøtet torsdag 23. februar.

UiB oppretter senter for Kina-satsing ved Det juridiske fakultet

Universitetet i Bergen har hatt et langvarig forskningssamarbeid med Kina. Nå styrkes satsingen ytterligere med opprettelsen av Norwegian China Law Centre ved Det juridiske fakultet.

Organisasjon

Synnøve Myhre blir fakultetsdirektør på Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

– Det er bra for fagmiljøa ved Universitetet i Bergen å møte ein heilt ny måte å tenke på, seier nytilsett direktør for KMD, Synnøve Myhre .

Media City Bergen

UiB med på verdensledende medieinnovasjon

Med støtte fra Forskningsrådet skal grafikkselskapet Vizrt og Universitetet i Bergen samarbeide om å lage et verdensledende verktøy for online videoredigering.

NYTT I BOTANISK HAGE

Lønningen lystgård flytter til Botanisk hage

Den ærverdige Lønningen lystgård fra 1770 måtte flyttes da Flesland utvidet. Nå får den nytt liv i Botanisk hage.

Reformasjonen 500 år

I dagens Norge er selv ateistene lutheranere

– Reformasjonen handlet i hovedsak om to ting, frelse og makt, forteller historieprofessor Gunnar Winsnes Knutsen.

Innovasjon

Biokjemi ble suksessbedrift

Historien om selskapet BerGenBio er historien om en forsker som etter 10 år i USA vet hva som må til for å gjøre forskning om til medisin. Det er også historien om hvordan en baker en kake.

Kunstnarisk utviklingsarbeid

Forsking gjennom kunst

”The Norwegian Model” blir den norske tilnærminga til kunstnarisk utviklingsarbeid kalla. Her veg kunstnarisk arbeid tyngre enn teoretiske modellar. Ved UiB er kunstnarisk ph.d-grad på trappene.

MASTEROPPGAVE | SYKEPLEIERUNIFORMER

Fra appetittlig og dydig til nøytral og funksjonell

De første sykepleieruniformene skulle gi kvinner status og anerkjennelse og ble inspirert av prestefruen. I dag er utformingen og bruken av sykepleieruniformen utelukkende praktisk.

Han vert marin direktør for UiB

I mars byrjar Amund Måge som marin direktør ved UiB. Ein av dei første oppgåvene hans vert å inkludera heile universitetet i den marine satsinga.