Hjem
Institutt for geovitenskap
writing group

Bli med i vår GeoSnack gruppe

Vi startet en vitenskapelig skrivegruppe på GEO for å forbedre vår vitenskapelige kommunikasjon. ALLE er velkomne til å delta, spesielt unge forskere (PhD og postdoc). Vi håper senior ansatte vil oppfordre sine doktorgrader til å delta.

Hovedinnhold

Kjære alle,
Vi starter en vitenskapelig skrivegruppe på GEO for å forbedre vår vitenskapelige kommunikasjon.
ALLE er velkomne til å delta, spesielt unge forskere (PhD og postdoc). Vi håper senior ansatte vil oppfordre sine doktorgrader til å delta.
Innsatsen er basert på det vellykkede klima snack initiativet ved Geofysisk institutt http://www.climatesnack.com.
 
Ideen er å forbedre våre vitenskapelige skriveferdigheter ved å skrive små snacks (korte tekster av ~ 200 ord), som omfatter enkle skriveteknikker som vi vil diskutere på møtene. Snacks kan være hva som helst, men det er en god øvelse for å kommunisere vitenskap til allmennheten. De snacks vil bli lest til gruppen og diskutert før endelig itereres versjon er publisert online på www.climatesnack.com
 
Vi møtes en gang i måneden. Det første møtet vil finne sted 5. november 10-12 i rom 2134. Der vil vi forklare begrepet for gruppen i mer detalj og diskutere dette.
 
Hvis du ønsker å lese mer før møtet, ta en titt på http://klimasnakk.files.wordpress.com/2013/05/startadvicenew.pdf

Fremtidig korrespondanse vil bli gjort over snack@geo.uib.no. Du må melde seg på e-postlisten under http://mailman.uib.no/listinfo/snack

Vi håper at denne gruppen vil bidra til å forbedre vitenskapelig skriving, noe som gjør det mindre smertefullt å skrive avhandlinger, og gjør det mindre smertefullt å lese vitenskapelig litteratur.
 
Med vennlig hilsen
Andrea Demuth
På vegne av GEO snack gruppe