Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

– Om vi ikkje utviklar humanistisk kunnskap, visnar både samfunna våre og vi ​​sjølve, seier Sverker Sörlin, professor i miljøhistorie og nyutnemt æresdoktor ved UiB.
Historieprofessor Yngve Flo mottek HFs formidlingspris for sitt omfattande formidlingsarbeid om norsk politikk.
- Vi er privilegerte som har forskningstid lagt til stillingene våre. Som en av pilotene i FRAM har vi nå muligheten til å organisere oss på nye måter som kan frigjøre mer tid til sammenhengende forskning, sier Teemu Ryymin ved AHKR.
Med selskapet Kulturminnekompetanse AS satsar Stian Suppersberger Hamre og Geir Atle Ersland på innovasjon med utgangspunkt i humanistisk forsking.
Velkommen til en rekke spennende foredrag. Denne våren er temaet kvinner i middelalderen.
Mellomalderbyen Borgund var i fleire hundre år gløymt og gøymd under marka. Eit forskarteam ved UiB analyserer no funn ved staden og skal gjenskape livet i Borgundkaupangen. I denne dokumentaren kan du bli med på reisa.
Christian Lomsdalen er stipendiat i religionsvitenskap/-didaktikk knyttet til lektorutdanningen ved AHKR.
Jørgen Christian Meyer, professor i historie, har gått av med pensjon.
Professorer i religionsvitenskap, Ingvild Sælid Gilhus og Einar Thomassen, ble takket av og behørig markert.
Ansatte samlet seg til høstfest på Sjøfartsmuseet for å ønske nytilsatte velkommen til instituttet, for markering av runde dager, og for å takke av Jan Heiret som instituttleder.
Christian Mauder, Associate Professor in the Study of Religions with Specialization in Islam, and a specialist in the dynamic history of the world of Islam.
Bli bedre kjent med Teemu Ryymin, som er i gang med sin nye jobb som leder for instituttet.
Velkommen til en rekke spennende foredrag om Norge og Europa i middelalderen i høstens Middelalderforum.
Hva kan samfunnet og globale organisasjoner gjøre bedre for å stoppe høyreekstremistisk radikalisering og terrorinnhold på nettet?
– Vi er svært glade for at akkurat du har valt å studere her hos oss, seier dekan ved Det humanistiske fakultet, Camilla Brautaset. Vi gler oss til å ta i mot deg!
The book "In the Sultan’s Salon: Learning, Religion, and Rulership at the Mamluk Court of Qāniṣawh al-Ghawrī (r. 1501–1516)" presents the first study of an Islamic court of Egypt as a centre of scholarship, religion, and politics.
- Med boken Verdensfilosofier vil vi gi en nyttig nyanse til forståelsen av likeverd i en global verden, sier forfatterne.
Historieprofessor Camilla Brautaset blir ny dekan ved Det humanistiske fakultet frå hausten. Ho skal styre saman med Ole Thomassen Hjortland og Svein Ivar Angell.

Sider