Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

– Hva lærere ser som kontroversielle tema er ikke nødvendigvis det samme som elevene opplever som kontroversielt, sier førsteamanuensis i religionsvitenskap Marie von der Lippe. Nå starter hun og tre kolleger opp videreutdanningskurs for lærere om undervisning i kontroversielle tema.
På vårens markeringslunsj ble to 25-års jubileer og publikasjonspoengvinnere markert.
Universitetet i Bergen har over mange år satset på historisk og arkeologisk forskning i Midtøsten og særlig Syria. Hvordan går forskningen videre på tross av den vanskelige situasjonen i regionen?
Lektorutdanningen ved UiB er mer populær enn noen gang. Tallene viser en oppgang på 16 prosent i antall søkere sammenlignet med i fjor.
Prosjektet "Skolen som mulighetsarena (SSM): Demokratiforståelse og forebygging av gruppebaserte fordommer" har fått på plass sine to stipendiater
Arkeologistudenter fra UiO, NTNU og UiB var i helgen samlet i Bergen for Norsk arkeologisk studentkonferanse.
Banebrytende forskning setter menneskets historie i et nytt perspektiv. Oppsiktsvekkende arkeologiske funn avslører tydelige tegn på at moderne levesett fant sted for over 300 000 år siden.
Instituttet går nye veier for å høre studentenes tanker om yrkesrelevans.
Vanskeleg å følgje med på den siste utviklinga i Syria? Les desse fem punkta om bakgrunnen for krigen.
Richard J. Natvig er blitt pensjonist, men har ikke tenkt å hvile på laurbærene av den grunn.
Digital kultur, arkeologi, filosofi og vitenskapsteori vil få nye internasjonale forskere til sine fagmiljø, finansiert av EU. Fagmiljøene ved Det humanistiske fakultet har fått fem av sju nye stipender til UiB i den rekordstore tildelingen fra Marie Curie-programmet.
Ledelsen ved AHKR gleder seg over tilstrømningen til fagene ved instituttet, men særlig på historiefaget frykter man nå at kapasiteten kan bli sprengt.
Trenger du et forskningsopphold i Hellas? Det norske institutt i Athen lyser ut reisestipend. Søknadsfrist 10. februar.
UIB-studenter kan ta emner i både filosofi og historie i den greske hovedstaden våren 2018.
Vi hadde ikkje langtidsvarsel i gamle dagar – så då måtte det magi til.
Hvordan har det fungert å samle fire fag under ett tak?
Emnet som gir studenter mulighet til praksis i arbeidslivet.
Mange fikk velfortjent heder og ære på instituttets tradisjonsrike markeringslunsj.