Home
Bergen Network for Women in Philosophy

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Konferanse 2017

Om konferansen "Kvinder i spil" ved Københavns Universitet februar 2017

Årets samarbeidskonferanse mellom Nætverk for Kvinder i Filosofi og Bergensnettverket for kvinner i filosofi ble arrangert ved København universitet, 24.-25. februar.

Rundt middagsbordet lørdag etter konferansen
God stemning ved lørdagens middag

Main content

Tittelen på å årets konferanse var "Kvinder i Spild". Tittelen ga rom for en rekke ulike tema men hvor kvinnelige filosofer eller tenkere på en eller annen måte var trukket inn. I 'call for papers' som arrangørene Netværk for Kvinder i Filosofi sendte ut i forkant av konferansen skrev de blant annet: "Præsentationer kan dække en bred vifte af emner, men må bruge kvindelige filosoffer eller teoretikere i en central rolle for sit argument eller sin undersøgelse. Emner, der ligger uden for traditionel brug af kvindelige teoretikere vil blive vurderet positivt, og vi opfordrer således til refleksion og undersøgelse af nye måder at inddrage kvinder i filosofiske problemstillinger. Det kunne være i diskussion af argumenter fremført af en kvindelig filosof eller i en filosofihistorisk behandling af en kvindelig filosofs virke." Vi fikk da også to dager med en rekke interessante foredrag med stor spenvidde når det gjaldt temaene som ble tatt opp. Titler og abstracts er lagt ved her og gir et godt innblikk i de ulike temane. Det var også svært godt oppmøte i salen, særlig hadde mange studenter tatt turen for å høre de ulike foredragene.

Ved middagen etter konferansen ble det også diskutert videre samarbeid mellom våre to nettverk. I tillegg er det planer om å opprette et nettverk i Sverige også. Vi ser frem til et fortsatt frukbart samarbeid og til flere konferanser hvor vi møter kvinnelige filosofer fra våre naboland!