Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
MEDIA CITY BERGEN

Første studentkull på Media City Bergen klart

Konkurransen var tøff blant årets søkere på mediestudiene ved UiB. Nå er 220 studenter klare for å innta de splitter nye lokalene i Lars Hilles gate.

MCBstudenter
Nå er 220 studenter fordelt på tre bachelorstudier – med tilhørende masterprogram, klare for å innta de nye lokalene i Lars Hilles gate. Halvard Alvheim Vegum og Tomine Monsen er to av dem.
Photo:
Ingrid H. Kvamstø

Main content

- Studiene våre er unike. Vi  har intensjoner om å være nasjonalt og internasjonalt ledende på forskning, utdanning og innovasjon rundt medier og digitalisering, sier dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Knut Helland.

Sammen med administrasjonssjef på Institutt for informasjons- og medievitenskap, Carina Ottesen, har de begge stor tro på de nye studiene, og ikke minst på de nye studentene.

- Vi er svært fremoverlent på teknologi. IKT ligger til grunn i forhold til mye av det som foregår her og studieprogrammene er preget av dette, sier Helland og fortsetter

- I de nye lokalene finner man blant annet redigeringssuiter, innspillingsstudio og Mac-labber.


Tett samarbeid med medieaktører

Et av de nye studiene er det praktisk rettede programmet medie- og interaksjonsdesign, hvor undervisningen vil skje i tett samarbeid med blant annet TV 2, BA, NRK, BT, Vizrt og Vimond.


- Det er viktig at studentene kommer tett på industrien og aktørene i bransjen og at det blir en naturlig del av virkeligheten, sier Ottesen.

Halvard Alvheim Vegum og Tomine Monsen er enig. De skal begge begynne på det nye studiet i medie- og interaksjonsdesign.

- En av grunnene for at jeg valgte dette studiet er  at det er tett knyttet til bransjen og arbeidslivet, sier Monsen og fortsetter

- Jeg håper at studiet vil være med på å gi oss en kompetanse vi ikke kan få ved bøker alene, men ved hjelp av erfaring.

Vegum er enig med sin medstudent

 – Studiet er mer yrkesrettet enn de andre studiene jeg vurderte å søke på. Dette høres derfor helt fantastisk ut for meg, spesielt i disse lokalene, sier Halvard Alvheim Vegum.

Digital satsing

9. august flyttet også DigUiB Lærings- og formidlingslab inn i Media City Bergen. Prosjektleder Kjell Øvre Helland og resten av de ansatte på laben skal stå i spissen for den digitale satsingen på Universitetet i årene som kommer.

Satsingen skal foregå i tett samarbeid med både ulike fagmiljøer på UiB og klyngepartnere i MCB. Øvre Helland inviterer derfor de ulike fagmiljøene inn i de nye og moderne lokalene på MCB, for å bli kjent med arbeidet i laben, og diskutere hvilke muligheter satsingen skaper for ny og innovativ undervisning og forskningsformidling.