Home
Arts and Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

Ny bok, Kunst og arkitektur på UiB

Den visuelle kulturen spilte en sentral rolle da UiB vokste frem. Dette hevder forfatterne av en ny bok. De følger sporene av denne kulturen inn i vår egen tid.

Bilde av boken Kunst og arkitektur ved Universitetet i Bergen
Photo:
Universitetet i Bergen

Main content

Den første offentlige kunstsamlingen i Norge ble opprettet i Bergen i 1825. Den danner grunnstammen i dagens kultur- og naturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet. Museumsbygget ble plassert midt i byen, og her vokste UiB etterhvert frem med sin karakteristiske urbane identitet. Gatekunsten forteller at båndene til byen fremdeles er svært tette.

Hvordan kan vi bebo et hus, slik at det oppleves som vårt eget? Forvandle det til et miljø for banebrytende tenkning, læring og tilhørighet? Her dukker den visuelle kulturen opp igjen, i form av malerier, skulpturer og installasjoner i alle slags fellesarealer, både inne i byggene og i rommene mellom dem.

Forfatterne av boken er Henrik von Achen, professor i kunsthistorie og fagdirektør for Universitetsmuseet, Siri Meyer, professor i kunsthistorie og leder av Estetisk utvalg, Eva Røyrane, forfatter av bok Arkitekturguide Bergen og Walter Wehus, forfatter av boken Street Art Bergen.