Home
Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
INFORMATIKK

IT-bransjen vil ha UiB-studenter

En informatikk-utdannelse gir deg gode framtidsutsikter. Vi har snakket med IT-selskapet Bouvet om hvorfor de ansetter UiB-kandidater.

Informatikk, illustrasjon
Photo:
Eivind Senneset

Main content

– Vi ansetter hvert år mange nyutdannete teknologer, i Bouvet Bergen og ved Bouvets kontorer i andre deler av landet. Mange av disse har vi hentet ved Universitetet i Bergen, Institutt for informatikk. Vi har veldig god erfaring med disse kandidatene, da de har den rette kompetansen til å raskt komme i gang i prosjekter og ikke minst at de har erfaring fra å jobbe i team fra studietiden, sier Anne Hasselgren, regionleder for Bouvet i Bergen.   

Er det noe som skiller UiBs informatikk-kandidater fra kandidater med f.eks høgskolebakgrunn?

– Vi har mange gode kandidater fra utdanningsinstitusjoner i Norge og utlandet. Det viktigste er at man finner en utdanning som treffer interesseområdet og gjør at man blir utfordret faglig og personlig. Vår erfaring er at UiBs informatikkstudenter holder et svært høyt nivå rent faglig, og ikke minst at de er hyggelig folk som raskt kommer inn i miljøet vårt. 

Hvilke framtidsutsikter er det hos dere for unge som velger informatikk?

– Vi er så heldig at vi jobber i en bransje med veldig gode fremtidsutsikter. Nesten alle virksomheter i Norge snakker i dag om digitalisering, og trenger hjelp fra sånne som oss til å gjennomføre digitaliseringen. Nyutdannete teknologer med oppdatert kompetanse, og evne til å hele tiden lære nye ting, vil det være et stort behov for i årene fremover. Derfor oppfordrer vi flere unge til å ta informatikkutdanning og være med på å forme fremtidens samfunn. Vi er opptatt av å være tett på kunden, og tror at lokal forankring er nødvendig for å lage gode løsninger. Derfor syns vi det er viktig å ha gode teknologiutdanninger i Bergen og Norge.  

Hva er ditt beste tips til unge som vurderer informatikk-utdanning?

– Vi anbefaler at man snakker med folk som er, eller har vært, studenter på informatikkutdanningen. Det mange av våre nyutdannete sier er at man bør velge fagsammensetning etter interesse, ikke bare følge strømmen. Det å vise at man har tatt noen aktive valg om å lære seg noe, er viktig. Før man velger utdanning kan det være smart å melde seg på it-relaterte meet-ups. Det arrangeres mange interessante fagmøter i ulike fora i Bergen der man kan lære mye om faget og mulighetene som finnes i bransjen.