Home
One Ocean Expedition

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

89 studenter har fått tilbud om plass på Statsraaden

Det er sendt ut tilbud om plass på bærekraftsemnet SDG200. De heldige fra UiB representerer alle de syv fakultetene.

Tauverk Statsraad Lehmkuhl
89 studenter fra en rekke ulike fagdisipliner har fått tilbud om å studere bærekraft på vei over Stillehavet med Statsraad Lehmkul i 2022.
Photo:
UiB

Main content

- De som har fått tilbud er veldig motiverte studenter. De har også reflektert over de utfordringene ved et semester-langt kurs langt ute på havet uten internett, familie og venner. Jeg gleder med veldig til å møte menneskene bak søknadene og bli kjent med alle, sier emneansvarlig for SDG200, Katja Enberg.

Stor faglig spredning

Av de 89 studentene som har fått tilbud om plass på emnet er 59 fra UiB. De representerer alle syv fakulteter og hele 40 ulike studieprogram. Studenter fra til sammen 9 norske utdanningsinstitusjoner har fått tilbud om plass, med UiO og UiT som de med flest studenter etter UiB. 16 plasser tilbys studenter fra andre land enn Norge.

Som en del av søknaden måtte alle søkere skrive et motivasjonsbrev. I følge Enberg var det en stor hjelp i utvelgelsen.

- Vi var opptatt av at de svarte på det vi ba om i motivasjonsbrevet. Mange av søkerne skrev bredt om sin begeistring for havet og seiling. Det er selvfølgelig en god motivasjon, men vi var ute etter studenter som også brenner for bærekraft og har lyst til å jobbe med å finne løsninger for bærekraftsutfordringer når de entrer arbeidslivet. Jeg håper at vi har nå satt sammen en gruppe studenter som kommer til å levere på denne ambisjonen, sier hun.

Det var flere kvinner enn menn som søkte inntak på emnet.

- Det var litt overraskende at det var så stor overvekt av kvinnelige søkere (70 prosent), men 60 prosent av studentene i Norge er kvinner, og vi fikk mange søkere fra for eksempel biologi, juss og psykologi som har delvis stor overvekt av kvinnelige studenter, forteller Enberg.

Ventelister

Fristen for å takke ja til plassen er 15. desember. Hvis noen takker nei vil studenter fra ventelisten få et tilbud. For UiB-studenter er ventelistene basert på fagdisipliner. Det betyr at hvis for eksempel en biologistudent takker nei, vil plassen bli tilbudt den første biologistudenten på ventelisten. 

For studenter fra andre utdanninginstitusjoner, er ventelisten basert på hvilken institusjon du kommer fra. Hvis en student ved UiO takker nei vil plassen tilbys neste student fra UiO på ventelisten.

Enberg har forståelse for at de som ikke har fått tilbud om plass på emnet er skuffet.

- Det er ikke en hemmelighet at mye av sjarmen med SDG200 er eventyret over Stillehavet, men for de som er interessert i å lære mer om bærekraft, har UiB mange kurs man kan ta, sier hun.