Home
French

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
utveksling

Fem gode grunner for å reise på utveksling

Som franskstudent er det å dra på utveksling en gyllen mulighet til å praktisere språket du studerer samtidig som du lærer den frankofone kulturen bedre å kjenne.

Tre studenter sitter på fortauskanten i en gate i Frankrike
Som språkstudent er det å reise på utveksling den perfekte muligheten til å praktisere språket du studerer både i og utenfor klasserommets fire vegger.
Photo:
HK-dir

Main content

Et utvekslingsopphold er en helt unik opplevelse som garantert vil gi deg minner for livet. Her har vi listet opp fem gode grunner til hvorfor nettopp du som franskstudent bør reise på utveksling:

1. Beherske et fremmedspråk

Som språkstudent er det å reise på utveksling den perfekte muligheten til å praktisere språket du studerer både i og utenfor klasserommets fire vegger. Ved å bo i et fransktalende land vil du få muligheten til å snakke fransk på en daglig basis og i alle slags hverdagslige situasjoner. Dette vil gi deg en økt beherskelse og forståelse for språket. Ordforrådet ditt vil utvide seg til å også omfatte mer dagligdagse ord og slanguttrykk, noe som vil gjøre at du får en større forståelse for kulturelle referanser. Kanskje har du lurt på hva det egentlig er den belgiske popsangeren Angèle mener når hun synger «Balance ton quoi?» eller hva i alle dager det betyr å «kiffer» noe eller å ha «la flemme»?  Reiser du til et fransktalende land vil en ny verden av ord og uttrykk åpnes for deg og du vil kunne få en mye større glede og forståelse av den frankofone kulturen og språket.

Angèle - Balance Ton Quoi [CLIP OFFICIEL]

2. Øke dine karrieremuligheter

Stadig flere bedrifter og arbeidsgivere etterspør språkkunnskaper og internasjonal kompetanse og erfaring. Et utenlandsopphold viser arbeidsgivere at du er tilpasningsdyktig, løsningsorientert og at du ikke redd for nye utfordringer. Ved å reise på utveksling vil du møte mennesker fra hele verden noe som vil gi deg en økt forståelse og toleranse for andre mennesker og kulturer. Dette vil bidra til å utvide sinnet ditt og gjøre deg mindre fordomsfull og mer forståelsesfull i møte med nye mennesker. Et åpent sinn er en soft-skill som gjør deg til en attraktiv arbeidstaker og kollega. Ved å kunne vise til et utvekslingsopphold på CV-en din kan du med andre ord bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet og du vil skille deg ut blant mengden søkere.

3. Bygge et internasjonalt nettverk

Ved å reise på utveksling vil du møte mennesker fra hele verden noe som gir deg muligheten til å utvide nettverket ditt på internasjonalt nivå. Med venner rundt i hele verden har man alltid en sofa å sove på når man er på reise og man er garantert en lokal reiseguide litt utenom det vanlige. Etter endt studietid kan et utvidet nettverk dessuten være en døråpner for profesjonelle muligheter utenfor Norges grenser. Hvem vet, kanskje er det nettopp en klassekamerat fra utvekslingsoppholdet ditt som ender opp med å bli din fremtidige kollega, eller som kan tipse deg om drømmejobben? Et utvidet nettverk er også en fantastisk mulighet til å diskutere fagrelaterte temaer og få nye perspektiver og innsikt i hvordan faget ditt utøves utenfor Norge.

Utdanning i verden- Eyvind Hellstrøm- fransk tekst

4. Økt selvstendighet og modenhet

Å reise på utveksling er en erfaring som vil bidra til personlig vekst og lære deg å stå på egne ben. Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å utfordre deg selv samtidig som du lærer deg selv bedre å kjenne. Forskning utført av Erasmus Impact Study viser nettopp at studenter som har vært på utveksling utvikler flere positive egenskaper som evne til problemløsning, nysgjerrighet, toleranse og økt selvtillit og modenhet. Studenter som har vært på utveksling forteller at oppholdet bidro til å øke deres mestringsfølelse og følelse av selvstendighet.

5. Oppdage nye måter å tilegne seg kunnskap på

Et utvekslingsopphold gir en unik innsikt i hvordan kunnskap videreformidles ved universiteter utenfor Norge. Ved å studere ved et annet universitet vil du lære deg nye studieteknikker og læringsmetoder som vil kunne bidra til økt kunnskap og forståelse og ikke minst en økt studiemotivasjon.

Utdanning i verden- Hege Moe Eriksen

Tu attends quoi? Grip muligheten og søk deg på utveksling i dag!