Home
Department of Economics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Espen Bratberg

Tirsdag 30 januar fyller Espen Bratberg 70 år

Espen Bratberg
Photo:
UiB

Main content

Professor emeritus Espen Bratberg fyller 70 år tirsdag 30. januar. Bratberg ble tilsatt som stipendiat ved Institutt for økonomi, UiB i 1992, avla doktorgrad i 1996 og har vært professor siden 2004. Bratbergs forskningsinteresser er arbeidsmarkeds- og trygdeøkonomi. På disse feltene har han publisert en rekke artikler i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og han har vært en sentral person i oppbyggingen av trygde- og velferdsforskningen ved instituttet.

Bratberg er kunnskapsrik, grundig og engasjert, og dette gjør ham til en ettertraktet veileder for master- og doktorgradsstudenter. Som samarbeidspartner er han nøyaktig, konstruktiv og leverer alltid til avtalt tid. Ikke bare kolleger på instituttet, men også forskere fra andre fagmiljøer, som samfunnsmedisin og sosiologi, vet å sette pris på disse egenskapene, noe som viser seg i hans mange medforfatterskap. Det har aldri vært snakk om noen nedtrapping fram mot pensjonsalderen; tvert imot har han levert noen av sine viktigste og best publiserte arbeider i de seneste årene, og har flere på gang.

Med sin ryddighet og sin evne til å finne løsninger har Bratberg mye å tilføre som administrator. Han har vært styrer ved instituttet i to perioder, til sammen fra 2005 til 2013, har vært medlem av regjeringsoppnevnt utvalg og har ledet komiteer og utvalg både på fakultets- og universitetsnivå.

Å drive et institutt er team-arbeid som krever at den enkelte stiller opp for fellesskapet. Espen kan brukes til alt og sier aldri nei, og instituttet er ham stor takk skyldig for dugnadsarbeidet han har lagt ned i årenes løp. Kolleger vet også å sette pris på hans treffende og ofte selvironiske kommentarer.

Espen hev seg på trim-bølgen for noen år siden, og har derfra utviklet seg til å bli en habil syklist. Nok en gang har han lagt for dagen en helt usedvanlig innsats og entusiasme. Snart var sykkelritt som Bergen-Voss en altfor liten utfordring, og ble byttet ut med Trondheim-Oslo, Glasgow-London og lignende halsbrekkende arrangement. Som pensjonist har han trappet ned en smule, men er til stadighet å se på to hjul i full mundur.  

Venner og kolleger ønsker til lykke med dagen!