Home
Department of Sociology
Alumn

Avdelingsdirektør ved AFF ved NHH

Harald Engesæther fullførte hovedfag i sosiologi i 2000. I dag jobber han som avdelingsdirektør ved AFF ved NHH.

Main content

Vi bruker store deler av våre liv i arbeid, i organisasjoner og virksomheter

Hvorfor valgte du å studere hovedfag i sosiologi?

Vi bruker store deler av våre liv i arbeid, i organisasjoner og virksomheter. Jeg valgte i sin tid å ta hovedfag i sosiologi fordi jeg var nysgjerrig på å forstå betydningen av arbeid, hvorfor organisasjoner er så ulike og hvordan arbeidets organisering og ledelse påvirker oss og kan utvikles. Etter jeg var ferdig med hovedfag ved UiB, dro jeg til University of Melbourne og tok en Mastergrad i Human Resource Management and Industrial Relations. Kanskje en litt pussig internasjonal påbygningen av graden fra UiB.

Hva jobber du med nå?

Jeg er avdelingsdirektør og seniorkonsulent ved AFF ved NHH. Jeg jobber med lederutvikling og organisasjonsutvikling som konsulent i en rekke ulike virksomheter, samtidig som jeg har lederansvar for konsulentene som har tilhørighet i Bergen. De siste årene har jeg blant annet jobbet mye med UiB tjenesteutvikling, som er et program for utvikling av adminstrasjonen ved UiB som har vært veldig spennende og givende. Nå jobber jeg blant annet med utvikling av et konsept for team- og ledergruppeutvikling i en av de største virksomhetene i Norge.

Hva er det beste med jobben din?

Stor variasjon og fleksibilitet, kombinert med faglige utfordringer, spennende oppdragsgivere, innsikt i ulike virksomheter og organisasjonskulturer, flotte kolleger, arbeid alene og sammen med andre.

Hva er mest utfordrende?

Det som både er mest utfordrende og spennende er at jeg stadig må forstå og sette meg inn i ulike virksomheter, deres kontekst, drivkrefter, kultur og ambisjoner slik at jeg sammen med oppdagsgiver kan bidra til verdiskaping.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Jeg opplever at jeg har perspektiver, begreper og modeller som hjelper meg i å forstå kontekst hvor arbeid, organisering og ledelse foregår. Jeg jobber mye sammen med psykologer og organisasjonspsykologer og andre faggrupper. Jeg opplever at den samfunnsvitenskaplige tilnærmingen i samspill med andre fag gir en rik og helhetlig forståelse som er viktig i mange av prosjektene jeg jobber med.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?

Kom deg ut i verden, tenk litt uortodoks angående kombinasjoner av fag. Nyt dagene og livet som student, og kom deg litt tidligere opp om morgenen.  

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

En ukes studiertur til New York med hovedfagstudenter fra sosiologi var et høydepunkt. Ellers kombinasjonen av studier, innefotball på studentsenterer, stor frihet og kameratskap.