Home
Faculty of Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Privatisteksamen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Hvis du ikke har studierett på et studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, kan du søke om å få avlegge særskilt eksamen som privatist.

Main content

Hva er privatisteksamen?

Hvis du ønsker å prøve dine kunnskaper i et enkelt emne, kan du søke om å få avlegge eksamen som privatist. Du kan bare avlegge privatisteksamen i emner som ikke har obligatoriske arbeidskrav eller andre vilkår som må oppfylles for at du kan ta eksamen i emnet.

Vær oppmerksom på at du ikke får noen status eller rettigheter som student - du får bare rett til å møte til eksamen. Du kan heller ikke søke Lånekassen om støtte for å avlegge eksamen som privatist.

Hvilken dokumentasjon trenger du?

  • Dokumentasjon på generell studiekompetanse (se Samordna opptak for krav)
  • Hvis relevant: dokumentasjon på relevant arbeidspraksis
  • Hvis relevant: dokumentasjon på navneendring

Vi behandler alle søknadene etter at søknadsfristen er gått ut.

Hvilke emner kan du ta?

Du kan søke om å få eksamen i åpne emner som ikke har obligatoriske arbeidskrav. Hvis søknaden din blir innvilget, får du rett til å møte til eksamen og offentlige forelesninger i emnet/emnene du har søkt om. Eventuelle begrensninger for et emne er oppgitt i emnebeskrivelsen – se emneoversikt ved SV-fakultetet.

Hva koster det?

Ordningen med særskilt eksamen er avgiftsbelagt:

  • Emner på inntil 15 studiepoeng kr. 3 000
  • Emner på inntil 30 studiepoeng kr. 5 000
  • Emner på inntil 60 studiepoeng kr. 8 000