Home
Centre for International Health

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Forskningsdagene 2011

SIH deltar på Forskningsdagene

Årets Forskningsdager går av stabelen fra 23.september til 2.oktober og SIH er i år representert både i Forsker Grand Prix og i foredragsserien “Bergen i verden, verden i Bergen”.

Main content

Fra SIH deltar Marte Jürgensen, som er plukket ut til å delta på Forsker Grand Prix, og Bernt Lindtjørn, som skal holde foredrag om mødrehelse.

Fjorårets Forsker Grand Prix ble en kjempesuksess og i år er det duket for en ny utgave med ti nye forskere. De får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere i forskningen sin. Sammen med et dommerpanel fra akademia, teater og media får publikum oppgaven med å finne den beste formidleren blant de ti.

Marte Jürgensen er utdannet lege ved NTNU i 2005, og tar sin doktorgrad på Senter for internasjonal helse. Marte forsker på hvordan man kan få flere til å teste seg for HIV i Zambia, som er et land med høy forekomst av HIV/AIDS. Hun har hatt flere opphold i Zambia for å samle inn materiale til forskningsarbeidet, og samarbeider tett med University of Zambia. Årets Forsker Grand Prix finner sted i:
Grand selskapslokaler fredag 23. september.

Les mer her: Forsker grand prix Bergen 2011

Bernt Lindtjørn er professor ved Senter for internasjonal helse og overlege ved kirurgisk klinikk på Haukeland universitetssjukehus. Lørdag 24. september forteller han om sine mange års erfaring som forsker og lege i Afrika. Foredraget er titulert “Mødre som dør når de føder” og handler om hvor vanskelig det er å hindre at kvinner dør under fødsel i utviklingsland.  Foredraget inngår i temaserien Bergen i verden, verden i Bergen” og holdes på Kafe Sanaa i Marken.

Les mer her:
Bergen i verden, verden i Bergen