Det juridiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det juridiske fakultet

Da Covid-19 traff Norge, ble Dragefjellet tømt for studenter. Forelesninger, seminarer og veiledning ble flyttet over til digitale plattformer. Hvordan har det gått?
Fra og med 12. mars foregår all undervisning ved Det juridiske fakultet digitalt
When Harald started his law studies at UiB, he already had a fairly good idea of the path and career he wanted to pursue: take the NYC Bar Exam and practice as lawyer on Manhattan.
Et større mangfold stemmer, mer taletid til flere mennesker. Også til dem som vil spre hatefulle ytringer og desinformasjon som undergraver demokratiet. Jussprofessor Ragna Aarli (UiB) og jusstudent Sarah Zahid (UiB) skal sitte i kommisjonen som skal utrede ytringsfrihetes vilkår i 2020 og gi råd om veien videre.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2020. Søknadsfrist 1. april 2020.
Prosjektet Politi- og påtalerett har ansatt en Ph.d-stipendiat og en forsker fra januar 2020.
– Det er som å køyre ned ei fjellside på ski, der den farten du får er eit resultat av energien frå publikum! Det seier ein letta og glad Jørn Øyrehagen Sunde etter å ha kome seg gjennom svart løype i formidling med god gli.
Høsten 2019 reiste forskergruppen i EU/EØS konkurranse- og markedsrett på et femdagers opphold ved Max Planck Institute for Innovation and Competition i München. Formålet med turen var å skape tettere bånd både faglig og sosialt i gruppen, og ikke minst å besøke en svært anerkjent forskningsinstitusjon innenfor vårt fagfelt.
Språk er makt. Og juss er språket til makta. No styrkar UiO og UiB samarbeidet om å gjere nyutdanna juristar i stand til å skrive på ein måte som alle kan forstå.
UiB viderefører ambisjonen om å styrke og internasjonalisere humanistisk forskning og lyser ut inntil seks nye prosjektmidler. En del av midlene er øremerket humanistisk grunnforskning. I tillegg lyses det ut såkornsmidler til tverrfakultære samarbeidsprosjekter. Søknadsfrist er 1. februar 2020.
Det er knyttet mye spenning til hva kveldens julebordmeny for administrasjonen på UiB skal inneholde. Hele tre kokker er i sving for å klargjøre den spesialkomponerte maten til kveldens fest.
Den 26. november arrangerte førsteamanuensis Malgorzata i samarbeid med postdoktor Henrik Skar workshopen "EU/EEA State aid law and Tax law" i Norwegian House of Research & Innovation i Brussel.
To forskningsprosjekter forankret ved henholdsvis Det juridiske fakultet og Instituttene for kjemi og biomedisin er tildelt midler til hver sin stipendiat.
Trond Mohn stiftelse feirer sine første 15 år. - Stiftelsen har betydd mye for både Universitetet i Bergen og samfunnet forøvrig, sier rektor Dag Rune Olsen.
Hvordan kan forskningen din bidra til å løse globale utfordringer? Hvordan utvikler, driver og formidler du forskning for å stimulere til sosial endring?
Universitetet i Bergen og Peking University signerte 24. oktober en unik studentutvekslingsavtale. - Vi er svært stolte over å ha fått denne avtalen på plass, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.
Hvordan behandler vi barn som er siktet eller tiltalt i en straffesak? Dette er tema for årets Bergen Lecture.