Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Karriere: Data science og kunstig intelligens

Hva jobber en data scientist med?

Om du tar utdanning i Informatikk: Data science blir du forberedt til en karriere innen datavitenskap, kunstig intelligens, big data og maskinlæring.

Hovedinnhold

I arbeidslivet brukes “data scientist” (på engelsk og norsk) til å beskrive noen som utvikler modeller for å analysere store datasett. Dette kan for eksempel brukes innen klimamodellering, logistikk, aksjehandel, medisinsk behandling eller utvikling av spill. 

Med informatikk kan du velge og vrake i spennende jobber

Thomas Watnedal er forsknings- og utviklingsleder for innholdsskaping i Vizrt. Han har studert informatikk på UiB, og bruker nå denne kunnskapen til å skape effekter til noen av de største TV-kanalene i verden.

Produsent:
Joakim Birkelund

Du kan også jobbe med utvikling av programvare hvor store datamengder er i sentrum for produktet, og din ekspertise innen maskinlæring derfor vil være viktig. I en slik rolle vil man gjerne få tittelen “machine learning engineer”. 

I tillegg til stor etterspørsel i næringslivet, er det også et stort forskningsmiljø innen kunstig intelligens, maskinlæring og mer. Om du ønsker å satse på en akademisk karriere som forsker, finnes det mange muligheter både i Bergen og verden rundt.

Medisinsk visualisering hjelper legene å unngå pasientskader

Førsteamanuensis Noeska Smit ved Institutt for informatikk forsker på datavisualisering: Feltet som har ført til en revolusjon innen medisin og helse.

Produsent:
Joakim Birkelund

Tidligere studenter forteller om sin jobb: