Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Den 8. Abelprisen for fremragende vitenskapelig arbeid innen matematikk ble tildelt til John T. Tate (University of Texas at Austin). Tate har arbeidet over 6 tiår innenfor algebraisk tallteori og aritmetisk geometri.
Frank Nilsen sier til Bergens Tidende at bruken av kjemiske middel mot lakselus eksploderte i fjor.
Harald Kryvi sier at Wikipedia har delvis bestått.
Bergen teknologioverføring (BTO) og Visjon Vest har delt ut fire stipend på 100 000,- til beste nye ide fra forskningsmiljøene i Bergen. To av stipendene tilfaller tre forskere ved Institutt ved fysikk og teknologi: Gerald Eigen, Bodil Holst og Christian Bergfjord.
Abelstipendene har som formål å stimulere lovende studenter til videre studier og forskning i matematiske fag. Søknadsfrist for studieåret 2010/2011 er 15. april.
Jenter og realfag har i den siste tiden vært et aktuelt tema i avisene og debatten har gått om hvor viktig realfagene er i dagens samfunn.
π-dagen er dagen man hedrer den matematiske konstant π (pi) i mm/dd datoformat. Siden de første sifrene av π er 3.14, faller π-dagen på den 14. mars.
Tirsdag inngikk UiB en avtale med Universiti Teknologi Petronas i Malaysia. – Her ligger det et stort potensiale for ulike UiB-miljøer, sier professor Bjørn Kvamme.
Det nå er åpnet en konkurranse for tildeling av gratis tokttid på en del europeiske forskningsfartøyer. Søknadsfrist er 31. mai 2010.
Daniel Lokshtanov mottok igår Meltzerprisen for yngre forskere for ”banebrytende bidrag til et nytt og raskt voksende felt innen informatikk – datareduksjon som hjelpemiddel til å løse vanskelige beregningsproblemer.”