Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Da Albert Einstein fikk gjennomslag for sin relativitetsteori i 1919, ble det slått stort opp i aviser verden over. Sist fredag publiserte CERN forskingsresultater som kan rokke ved relativitetsteorien. Nyheten havnet på notisplass.
Einsteins relativitetsteori har lenge vært urokkelig. Fysikerne Bjarne Stugu og Thomas Burgess forteller om oppdagelsen som kan endre på det.
The new seminar "Off shore wind energy" will have the first lectures in connection with the NORCOWE days October 3-4. The first lecture on October 3 will take place at the Geophysical Institute. The seminar consists of a number of lectures and project works. The students who follow the lectures and fulfill the project work get 5 ECTS. Please sign up to studieveileder@gfi.uib.no.
Natt til tirsdag 27. september danset det vakre nordlyset over himmelen i hele Norge. Dersom du gikk glipp av det, blir det en ny mulighet om ikke lenge.
Da Rutherfords nukleære atom ble lagt fram i mai 1911, ble oppdagelsen møtt med likegyldighet og knapt ansett som en teori for atomets oppbygging.
Jérôme Ruzzin i Miljøtoksikologigruppa har vore prosjektleiar i dette prosjektet kor ein har sett på samanhengen mellom inntak av feit fisk og insulinresistens hos mus. Resultata er publisert i PLoS ONE.
Alexander Minakov forsvarte sin avhandling for PhD-graden torsdag 29.september 2011
Mandag 19. september underskrev Universitetet i Bergen og seks andre fastlandsuniversiteter en ny samarbeidsavtale med Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).
Leserbrev av Anders Goksøyr, instituttleder, Institutt for biologi og Dag Rune Olsen, dekan, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Leitar etter klimaendringar - Studerer 100 planter
Fredag 9. september åpnet fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen UiBs nye SFI “Sea Lice Research Centre”.
Christoffer Schander og Christiane Todt har spennende forskning resultater i Nature.
Sigurd Olav Stefansson har kommentarer i saken i kyst.no