Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Medhusja får lage partikler så små som ti atomradier og studere deres magnetiske egenskaper. Hun stortrives som student på nanoteknologi. 
UiB åpner et senter for datavitenskap: Center for Data Science (CEDAS).
Data science related talk by PD Dr. Steffen Oeltze-Jafra
Moglegheitene for å pirre nysgjerrigheita var godt til stades for dei besøkande elevane på Open dag 2019.
Den erfarne geologen Gunn Mangerud går inn i fakultetsledelsen for å styrke satsingen på energiomstilling. – Målet er å bidra til at UiBs forskning og utdanning på området fortsetter å øke i omfang, styrke og synlighet.
Torunn ville studere noe som både var aktuelt og engasjerende. Derfor valgte hun bachelorprogrammet i klima, atmosfære og havfysikk. 
Både Thomas og Alma studerer geovitenskap på masternivå. Bachelorprogrammet har to retninger; geologi og geofysikk. Her får du svar på hvordan det er å studere de ulike retningene.
– Jeg blir overrasket når folk sier de ikke liker kjemi! Bakary studerer det faget han liker aller best.  
Institutt for geovitenskap har denne uken vært arrangør av generalforsamlingen i Tectonic Studies Group (TSG), i Universitetsaulen ved UiB.
Kerim Hestnes Nisancioglu og Anne-Katrine Faber fra GEO og Bjerknessenteret for klimaforskning, er tildelt støtte for feltkurset Ice Finse, som skal bidra til iEarth – et nasjonalt konsortium for utdanning i geovitenskap
Vi held på med eit gigantisk eksperiment. Endringane vi ser no, er så raske at vi aldri før har sett noko liknande.
Åtte av ti kandidatar frå MatNat-fakultetet får ein relevant jobb etter endt utdanning, viser tal frå ny rapport.
Minerals and Metals for Green Technologies was the main theme for the NGF winter conference 2019, January 7th - 9th. Many of our PhD and master students presented their work during the conference and it was of great success.
Mottek undervisningspris for si forskingsbaserte utdanning og internasjonale engasjement.
Eystein Jansen ble mandag tildelt Brøggerprisen under Norsk geologisk forening (NGF)s Vinterkonferanse som ble avholdt i Bergen 7-9. januar.
Nær en femtedel av verdens befolkning er avhengig av elver fra Himalaya og Det tibetanske platå. Isbreene krymper, og overvåkningsanlegg for å planlegge for klimaendringer mangler, viser Hans Christian Steen-Larsen og kollegaer i en kommentar i Nature.
"Prisen tjener som en æresbevisning til en geolog som har bidratt på en unik måte til forståelsen av norsk geologi eller geovitenskap generelt, og gjennom en livslang innsats har bidratt på faglig høyt nivå, og arbeidet må inneholde nye og banebrytende bidrag", skriver juryen i begrunnelsen.